Antena Meniu Search
x

Copil de 10 ani, internat în stare gravă la spitalul din Galaţi, după ce a fost snopit în bătaie de tatăl lui

Un copil de 10 ani din Galați a fost bătut crunt de tatăl lui. Bărbatul a fost reţinut iniţial de poliţişti, dar apoi a fost plasat sub control judiciar, considerându-se că nu este un pericol public astfel încât să se impună o măsură mai aspră.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.05.2021, 13:51

Vezi și
  • Neglijat de mamă, copilul a fost bătut de tatăl lui care i-ar fi interzis inclusiv să își mai vadă bunica

Copilul de 10 ani a ajuns la Spitalul de Copii din Galați în stare gravă, cu leziuni pe tot corpul, inclusiv la cap și la față, după ce a fost snopit în bătaie de propriul tată. Potrivit medicilor legişti, copilul va avea nevoie de circa o săptămână de îngrijiri medicale pentru a se recupera. 

Specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au aflat în urma unei anchete că părinţii copilului sunt divorţaţi şi, deşi instanţa l-a încredinţat pe băiat mamei, aceasta nu s-a implicat în creşterea lui. Băiatul se afla la tatăl său şi avea o relaţie foarte apropiată cu bunica paternă, cea care-l îngrijea, însă, la un moment dat, tatăl i-ar fi interzis fiului să mai aibă vreo legătură cu bunica, ceea ce l-a afectat mult pe copil.

”Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, s-au făcut sesizari la Poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului. În paralel, încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama pentru că părinţii sunt divorţaţi şi din punct de vedere juridic copilul e încredinţat mamei. Considerăm că bunicii paterni reprezintă un mediu sigur pe care ne putem baza în evoluţia corectă a copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Tatăl a fost pus sub control judiciar

Tatăl este acuzat acum de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi nu l-au dus în faţa judecătorilor, pentru arestare, ci l-au plasat sub control judiciar, considerând că nu prezintă pericol social.

"În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie. Din cercetări, a reieşit că un minor de 10 ani ar fi fost agresat fizic în mod repetat de tatăl său. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a dispus măsura controlului judiciar", a declarat purtătorul de cuvant al IPJ Galaţi, comisar şef Gabriela Costin             

Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului monitorizează cazul şi ar putea începe procedurile legale de decădere din drepturile părinteşti a tatălui violent, având în vedere că faptele sunt repetate.

După externare copilul va merge la bunica lui.

- material realizat cu informații obținute de reporterul Observator Adi Obreja - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copil de 10 ani, internat în stare gravă la spitalul din Galaţi, după ce a fost snopit în bătaie de tatăl lui