Antena Meniu Search
x

Copil de 3 ani cu sindrom inflamator multisistem, reacție la infecția cu Covid, internat la Spitalul Gomoiu

Un copil de trei ani a fost diagnsticat cu sindrom inflamator multiplu, ca urmare a infecției cu noul coronavirus, și se află internat la Spitalul Gomoiu din București.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.10.2020, 11:53

Copil de 3 ani cu sindrom inflamator multisistem, reacție la infecția cu Covid, internat la Spitalul Gomoiu
Copil de 3 ani cu sindrom inflamator multisistem, reacție la infecția cu Covid, internat la Spitalul Gomoiu - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Conform medicilor, copilul a fost infectat cu virusul SARS - CoV - 2 undeva la sfârșitul lunii septembrie.
  • Copilul este în terapie intensivă, e neintubat, stabil și merge spre bine.

Directorul medical de la Spitalul Gomoiu a anunțat că pacientul de trei ani este negativ acum la Covid și prezintă anticorpi IgG pozitivi. Cel mai probabil, copilul ar fi fost infectat la sfârșitul lunii septembrie.

„A venit în garda de sâmbătă prin transfer de la spitalul din Brașov, diagnostic de prezumție: meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncții: respiratorie, cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunțat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă unde medicii noștri l-au diagnosticat cu PIMS. Acum este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil și merge spre bine”, a spus Diana Ionescu.

Copilul are multiple disfuncții, dar este în stare bună, a mai precizat directorul medical de la Gomoiu.

Un copil de patru ani din Mureș a devenit cea mai tânără victimă Covid-19 în România. Băieţelul, care avea mai multe probleme de sănătate, a fost răpus de coronavirus.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Copil de 3 ani cu sindrom inflamator multisistem, reacție la infecția cu Covid, internat la Spitalul Gomoiu