Antena Meniu Search
x

Copilul găsit în comă la Dej, cu răni acoperite de viermi și muște, ar avea coronavirus

Copilul de 9 ani din Dej, care a fost găsit de medici acoperit de viermi și muște în urma neglijenței mamei, a fost depostat pozitiv la primul test Covid-19. Copilul se află internat în stare critică la Cluj-Napoca.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 27.07.2020, 21:03

Copilul maltratat din Dej a fost depistat pozitiv cu coronavirus
Copilul maltratat din Dej a fost depistat pozitiv cu coronavirus
  • Mama băiatului a fost arestată preventiv
  • Copilul lua două tratamente, antiepileptic și antipsihotic

UPDATE: Copil nu e pozitiv cu coronavirus. Ultimul test făcut de medici, al treilea, a arătat acest lucru.

Copilul, care a ajuns în comă la spital, a ieșit pozitiv la prima probă. Ulterior, ca să nu existe dubii că primul test a fost fals-pozitiv, a fost recoltată și o a doua probă, care a ieșit negativă. Testul va fi repetat din nou, luni dimineață. 

În tot acest timp, persoanele de la ambulanță și poliție care au intrat în contact cu minorul au fost sfătuite să fie atente la simptome și să se autoizoleze.

Citește și:

Un copil de 9 ani din Dej a ajuns în comă la spital, după ce medicii l-au găsit în casă cu bunica lui pur și simplu mâncat de viermi și de muște. Copilul avea infecții grave pe mai multe zone din corp și medicii îi dau puține șanse de supraviețuire. Imaginile sunt atât de grave încât nu pot fi făcute publice.

Se pare că minorul era în grija mamei, însă mai mult era supravegheat de bunică, pentru că mama copilului lipsea adeseori de acasă și stătea mai mult la iubitul ei.

Copilul a ajuns la spitalul din Dej cu răni și necroze pe tot corpul. De acolo a fost transferat în stare ciritcă la Cluj-Napoca, dar medicii sunt pesimiști cu privire la șansele acestuia de supraviețuire. 

La spital a venit și mama băiatului, aranjată și îmbrăcată foarte bine, prea puțin afectată conform martorilor, în timp ce copilul fusese ridicat dintr-o casă plină de gunoaie și mizerie.

Copilul din Dej a fost găsit cu muşte şi viermi pe el

Bunica a sunat la 112 dimineaţa şi a anunţat că minorul este inconştient. Femeia spune că nu se mai ridicase de 3 săptămâni din pat. 

Medicii care au intervenit la caz spun că acesta era pur şi simplu mâncat de viermi şi de muşte, având infecţii grave pe mai multe zone din corp.

Când au ajuns în apartamentul familiei respective, medicii l-au găsit pe băiat întins pe pat, inconştient şi plin de răni infectate pe abdomen, spate şi picioare. 

În plus, era acoperit aproape în totalitate de muşte şi viermi.

Surse din anchetă ne-au declarat că mama i-ar fi administrat copilului sedative, în încercarea de a scăpa de el, acesta având ADHD - tulburare hiperactivă cu deficit de atenție.

Copilul din Dej ar avea probleme psihice

Medicii de la Cluj-Napoca au anunţat poliţia, iar bunica şi mama le-au spus autorităţilor că băiatul are probleme psihice şi că nu s-a mai ridicat din pat de aproximativ 3 săptămâni. 

Bunica a mai declarat că băiatul ar fi sub tratament, prescris de un medic de familie prin telefon.

„În jurul orei 12.45, Poliția municipiului Dej a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Municipal Dej – Compartimentul de Primiri Urgențe cu privire la faptul că, un minor de 9 ani, din municipiul Dej a fost transportat la spital în starea comatoasă, acesta având pe corp multiple leziuni.  

În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută li pedepsită de Codul penal. Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj”, transmit reprezentantii IPJ Cluj.

Material realizat cu informații obținute de reporterul Alex Prunean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Copilul găsit în comă la Dej, cu răni acoperite de viermi și muște, ar avea coronavirus