Antena Meniu Search
x

Copilul găsit în comă la Dej, cu răni acoperite de viermi și muște, locuia într-o casă insalubră

Caz incredibil de şocant în Dej. Un copil de 9 ani a ajuns la spital în comă, într-o stare îngrozitoare. Băiatul avea răni acoperite de muşte şi viermi pe tot corpul. Neglijat de mamă, era crescut mai mult de bunica lui în condiţii inumane. De trei săptămâni nu s-a ridicat dintr-un pat mizerabil, înconjurat de mormane de haine, într-o odaie mizerabilă.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.07.2020, 19:50

Vezi și
  • Mama băiatului a fost arestată preventiv.
  • Copilul lua două tratamente, antiepileptic și antipsihotic.

În camera - focar de infecţie - băiatul de 9 ani a stat aproape trei săptămâni ţintuit la pat. Nu s-a ridicat nici măcar să meargă la toaletă. În tot acest timp, nimeni nu s-a ocupat să-l spele, deşi, în casă locuiesc trei adulţi. Mama împreună cu actualul iubit şi bunica băiatului.

”Nu a mai vrut să asculte de nimeni, a ajuns violent. Uşa asta a dat-o jos, paharele aici le-a spart. Laptopul l-a fost spart”, spune bunica.

Copilul lua două tratamente. Unul antiepileptic, iar celălalt - antipsihotic. Bunica spune că medicul care i le-a prescris ar fi monitorizat starea băiatului doar din când în când, telefonic.

(Reporter): Nu vă durea sufletul să-l vedeţi acolo?

(Bunică): Cum să nu mă doară sufletul, când eu l-am crescut? Eu eram mamă, eu eram bunică, eu eram...

Din starea înfiorătoare, copilul a fost scos abia vineri. În comă. În jurul orei 12, bunica a sunat la 112 când a văzut că nepotul ei nu mai reacţionează.

În momentul în care copilul a ajuns la spitalul din Dej, era în comă profundă şi avea răni pe 80% din suprafaţa corpului. Medicii nu au apucat să le cureţe în totalitate pentru că starea acestuia s-a agravat brusc şi au luat decizia de a-l transfera la Cluj-Napoca.

Daniela Draghiciu, purtător de cuvânt, Spitalul de Copii Cluj: Este în continuare internat în Terapie Intensivă şi continuă îngrijirea în această secţie. Este mult prea devreme pentru un prognostic. Copilul este cu o infecţie care are ca sursă nişte leziuni de la nivelul pielii.

Multe răni, pline cu larve, sunt netratate de luni în şir.

Alina Chiorean, Protecţia Copilului Cluj Napoca: În prezent, starea copilului este extrem de gravă, vorbim de o neglijenţă extremă a mamei în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti. De aceea s-a dispus plasamentul în regim de urgenţă al copilului. Direcţia generală va merge cu propunere de decădere din drepturile părinteşti a mamei.

Femeia, cercetată pentru tentativă de omor şi rele tratamente aplicate minorului, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Copilul găsit în comă la Dej, cu răni acoperite de viermi și muște, locuia într-o casă insalubră