Antena Meniu Search
x

Coronavirus în România. Autorităţile decid dacă se închid sau nu şcolile

Autorităţile decid dacă se închid sau nu şcolile, după ce numărul persoanelor infectat cu coronavirus în România a ajuns la 15.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 09.03.2020, 08:00

Coronavirus în România
Coronavirus în România. Autorităţile decid dacă se închid sau nu şcolile - Facebook
  • 15 oameni au fost confirmaţi infectaţi cu coronavirus, în România.
  • Toate zborurile din şi spre Italia au fost anulate.

Autorităţile decid dacă se închid sau nu şcolile, după ce numărul persoanelor infectat cu coronavirus în România a ajuns la 15.

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență  va decide luni după-amiază dacă se vor închide sau nu şcolile, în contextul epidemiei de coronavirus care se răspândeşte în Europa şi al creşterii numărului de persoane infectat în România la 15.

Reuniunea Comitetului va avea loc luni la ora 16:00 şi se va lua în discuţie suspendarea pentru cel puţin două săptămâni a cursurilor. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că dacă într-o şcoală apare un caz de coronavirus, cursurile se supendă automat în toată şcoala.

"Vizavi de suspendarea cursurilor în școli, acest lucru va fi analizat în ședința de mâine (n.r. luni). Ca să fiu mai exact, e decisă o măsură împreună cu doamna ministru și colegii din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala. M-ați întrebat de școli la plural și am spus că acest lucru va fi decis mâine. Dar, să știe populația că dacă apare un singur caz într-o școală, și anunțul e și pentru directori, prefecți, comitete județene, se suspendă cursurile în întreaga școală., a spus Vela, duminică.

Pe acelaşi subiect

Coronavirus în România, zboruri din şi spre Italia, anulate

Luni, la ora 12.00, cursele din și spre Italia sunt suspendate până pe 23 martie, tot la ora României 12.00. Românii care vin cu zboruri cu escală din țări cu coronavirus precum Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor intra în carantină. De asemenea, și românii care vin din Italia la frontierele terestre vor intra în carantină sau în izolare la domiciliu. Aceeași măsură va fi aplicată la frontierele terestre ale țării și pentru românii veniți din China, Iran sau Coreea de Sud.

Aceste decizii vin după alte măsuri anunțate duminică în România. Una dintre ele e interzicerea adunărilor publice cu peste 1000 de oameni, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Duminică, în România bilanțul indica 15 cazuri de coronavirus. Cel mai recent este al unei femei de 70 de ani din Mureș, care s-a întors recent din Italia. În București sunt 2 cazuri, al unui bărbat de 49 de ani venit, de asemenea, din Italia, și al partenerei sale, care e asimptomatică. Dintre cele 15 cazuri confirmate, 5 pacienți s-au vindecat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Coronavirus în România. Autorităţile decid dacă se închid sau nu şcolile