Antena Meniu Search
x

Cosmin și-a incendiat fosta iubită și a încuiat-o în casă. După aproape doi ani, criminalul din Buzău și-a aflat pedeapsa

Cosmin Dan, tânărul din Buzău care și-a incendiat fosta iubită și a lăsat-o să moară închisă în casă, în februarie 2019, a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.10.2020, 16:44

Cosmin și-a incendiat fosta iubită și a lăsat-o să moară închisă în casă
Cosmin și-a incendiat fosta iubită și a lăsat-o să moară închisă în casă - Facebook
  • Cosmin Dan era sub influenţa alcoolului și a drogurilor în momentul atacului asupra fostei iubite.
  • Valentina a murit după ce întregul apartament a fost cuprins de flăcări, trupul ei fiind găsit carbonizat de pompieri.

Curtea de Apel Ploieşti a respins astfel apelurile părţilor în dosarul uciderii Valentinei Nica, o fată de 21 de ani din Buzău.

Astfel, a rămas valabilă decizia din ianuarie 2020 a magistraţilor Tribunalului Buzău, care l-au condamnat pe Cosmin Dan la 24 de ani de închisoare şi la plata unor daune în sumă totală de 160.000 de euro către părinţii victimei.

În plus, profilul genetic al lui Cosmin Dan va fi introdus în Sistemul Naţional de Date Genetice, o bază de date informatizată, conţinând date despre persoane condamnate definitiv sau suspecţi de infracţiuni grave.

Valentina a fost incendiată în propriul apartament

Valentina a murit, după ce întregul apartament a fost cuprins de flăcări, trupul ei fiind găsit carbonizat într-una din camere, după ce pompierii au stins incendiul.

Anchetatorii au stabilit ulterior că, în dimineaţa zilei de 23.02.2019, fata fusese vizitată de fostul iubit, Cosmin Dan. În urma unui conflict în care a şi lovit-o, acesta a aruncat cu benzină dintr-o sticlă în dormitorul în care tânăra se afla şi a aprins focul cu o brichetă.

În apartament se mai aflau şi alţi tineri, care au fugit alături de agresor, în timp ce fata striga după ajutor.

"Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unor arsuri gradele II-IV, pe 100% din suprafaţa corporală, precum şi a intoxicaţiei acute cu mononid de carbon. Leziunile traumatice – arsuri grad II-IV – s-au putut produce prin expunere la flacără şi au legătură de cauzalitate directă cu decesul", se arată în comunicatul procurorilor.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cosmin și-a incendiat fosta iubită și a încuiat-o în casă. După aproape doi ani, criminalul din Buzău și-a aflat pedeapsa