Antena Meniu Search
x

Român întors din Austria, carantinat cu jandarmii și recepționera hotelului. ”Sunt bani UE și trebuie justificați” (Video)

Costel Popa e muncitor sezonier și s-a întors în țară din Austria în urmă cu câteva săptămâni. Ultimii opt ani şi i-a petrecut îngrijind bătrâni în Germania şi Austria și spune că a făcut asta pentru că avea nevoie de bani să-și întrețină familia în țară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.05.2020, 08:50

Costel Popa e muncitor sezonier și s-a întors din Austria în urmă cu câteva săptămâni
Costel Popa e muncitor sezonier și s-a întors din Austria în urmă cu câteva săptămâni - Mediafax Foto / Dani Amariei via Hepta
  • Costel Popa și-a făcut testul COVID-19 pe banii lui, înainte de a sosi în țară.
  • Românul spune că nu înțelege de ce a stat în carantină pentru că nimeni nu i-a verificat starea de sănătate, nici măcar la plecare.

Chiar dacă și-a făcut testul COVID făcut pe banii lui, înainte de sosirea în România, Costel a fost trimis în carantină instituționalizată de cum a pus piciorul în țară.

„Lipsire de libertate, încuiaţi în camera mai rău ca la puşcărie”, sunt cuvintele cu care bărbatul de 55 de ani din Timiș descrie ce a însemnat pentru el carantina, potrivit Mediafax.

Dincolo de umilinţa îndurată, Costel nu înţelege la ce a fost bună carantina dacă nimeni nu i-a verificat starea de sănătate în cele 14 zile, nici măcar la plecare.

„Nu a fost nimeni de la DSP. Au fost doar jandarmii şi femeia de la recepţie. Ni s-a dat o hârtie precum că am făcut 14 zile de carantină, că suntem clinic sănătoşi, fără să ne consulte cineva şi ne-au dat drumul”, a declarat acesta. 

„Probabil că sunt interese, sunt bani europeni şi trebuie justificaţi cumva. Cine ştie al cui este hotelul, că al meu nu e, eu nu am hotel”, a mai spus el.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Român întors din Austria, carantinat cu jandarmii și recepționera hotelului. ”Sunt bani UE și trebuie justificați” (Video)