Antena Meniu Search
x

Video Cronco, cioara vorbitoare, a dispărut de acasă, din Târgu Jiu. Stăpânii oferă 3.000 de euro recompensă pentru găsirea ei

O cioară iubită şi preţuită, cu pagină pe Facebook şi apariţii media, inclusiv în show-ul Chefi la cuţite, a pus pe jar un oraş întreg. Cronco a dispărut din casa stăpânilor în urmă cu patru zile şi de atunci este căutată prin parcurile din Târgu Jiu. Proprietarii sunt dispuşi să ofere chiar şi 3000 de euro celui care le-o aduce inapoi.

Alin Stan
de Alin Stan

la 12.08.2021, 21:12

Vezi și
  • Cronco a devenit, de-a lungul timpului, o adevărată vedetă media.

El este Cronco, o cioară vorbitoare de doi ani şi jumătate, din specia Corvus frugilegus. A devenit celebru chiar cu această replică, nu doar pe internet, ci şi la emisiunea "Chefi la Cuţite", spre deliciul juraţilor.

În urmă cu patru zile, pasărea domesticită nu a mai fost cuminte. A plecat chiar din curtea stăpânilor în care a crescut de pui, iar de atunci, Simona şi Miti o caută disperaţi zi şi noapte.

Simona Modoran, stăpâna lui Cronco: Sigur a fost un zgomot puternic care l-a speriat, încât şi-a luat zborul. Suntem într-o stare mai rea, acum, mai deprimaţi, parcă lipseşte ceva din noi. 

Au împânzit oraşul cu afişe. Nu e parc din Târgu Jiu să nu-l fi luat la bani mărunţi. Şi au de verificat o mulţime de mesaje pe care le primesc chiar pe contul de Facebook al lui Cronco.

Pe acelaşi subiect

A fost o noapte fără noroc. A doua zi au luat-o de la capăt, plini de speranţă. Cineva le-a spus că o cioară care seamănă cu Cronco a fost văzută la o stradă distanţă: "Nu e asta, nu e asta, nu, nu!".

Cronco nu este prima cioară domesticită care a dispărut în ultimele zile

Simona iubeşte cioara atât de mult că şi-a făcut până şi tatuaj cu ea. Şi, pentru a-l găsi pe Cronco, proprietarii sunt dispuşi să ofere o recompensă frumuşică.

Simona Modoran, stăpâna lui Cronco: Am dori să oferim cel puţin trei mii de euro. 

Specialiştii sunt mai puţin optimişti. 

Radu Recaci, medic veterinar: Puţin probabil să se mai descurce să se mai întoarcă. Dacă a ajuns foarte departe, cel mai probabil nu o să se mai poată întoarce. 

Prea trişti ca să înfrunte realitatea, stăpânii lui Cronco revăd clipuri cu pasărea lor. Unul, chiar de la aniversarea de doi ani a ciorii răsfăţate cu o petrecere în toată regula.

Oricât de ciudat ar părea, nu e singurul caz de dispariţie a unei înaripate din aceeaşi specie. În urmă cu o săptămână, un pui de cioară a zburat de lângă stăpânii săi aflaţi la mare, în vacanţă. Deocamdată e de negăsit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cronco, cioara vorbitoare, a dispărut de acasă, din Târgu Jiu. Stăpânii oferă 3.000 de euro recompensă pentru găsirea ei