Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum să îți protejezi afacerea in timpul pandemiei: 5 sfaturi utile

În momentul de față, fiecare dintre noi este afectat într-o măsură mai mică sau mai mare de efectele pandemiei, iar acest lucru este valabil și în cazul companiilor.

de Redactia Observator

la 13.05.2020 , 17:45

Cum să îți protejezi afacerea in timpul pandemiei - Shutterstock

Schimbările economice și contextul actual de criză se pot dovedi dificile pentru multe afaceri, care sunt nevoite să se adapteze și să caute soluții adecvate, astfel încât impactul negativ să fie cât mai mic.

Iată, așadar, ce poți face în calitate de antreprenor pentru a-ți proteja afacerea, modul de lucru și starea de bine a angajaților:

1. Schimbă politica de lucru

Articolul continuă după reclamă

Multe companii optează în prezent pentru munca de acasă. În cazul în care este posibil, ar trebui să planifici un plan pentru ca angajații să poată lucra de acasă și să aibă în continuare acces la toate resursele necesare. 

Mai departe, trebuie să te asiguri că angajații pot comunica eficient cu ceilalți colegi, dar și cu clienții, așa că pune-le la dispoziție canale speciale de comunicare. Poți organiza și ședințe săptămânale online pentru ca toată lumea să fie la curent cu ce se întâmplă în companie și cu schimbările care au loc. Este important să ai un set de reguli și un ghid pentru munca de acasă, care să te ajute să gestionezi mai bine această situație.

2. Apelează la servicii de suport

Au apărut în ultima vreme diferite schimbări legislative, de la modul în care poți oferi șomaj tehnic și până la concediul medical pentru carantină. Iar toate aceste schimbări pot veni cu diferite provocări pentru orice antreprenor. Astfel, dacă nu ai suficiente resurse pentru a gestiona procesele de HR, o soluție eficientă ar fi să apelezi la serviciile de administrare personal.

Astfel, poți beneficia de suport pentru toate modificările intervenite pe partea de personal și alte cerințe pe care le ai în contextul pandemiei de coronavirus, chiar și când lucrezi de acasă.

3. Stabilește un plan de rezervă

Deoarece este o perioadă nesigură, e important să te pregătești din timp pentru situațiile neprevăzute. Așadar, pune la punct un plan de rezervă în cazul în care, de exemplu, va trebui să reduci bugetul din cauza lipsei de clienți sau să renunți la anumiți angajați.

Chiar dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, este bine să știi dinainte cum trebuie să acționezi și cum să comunici toate schimbările care vor avea loc.

4. Adaptează-te

Probabil că una dintre cele mai eficiente soluții este să îți adaptezi activitatea în funcție de schimbările care au loc în mediul de business. De altfel, capacitatea unei companii de a se adapta reprezintă un factor cheie pentru succesul acesteia, indiferent de contextul economic și, cu atât mai mult, într-o situație de criză.

Așadar, dacă ai o firmă de croitorie, poți începe să produci măști de protecție, iar dacă deții un restaurant, adaptează modul în care faci livrări. E important să urmărești comportamentul clienților, să vezi ce nevoi au și să încerci să le satisfaci cerințele.

5. Reevaluează procedurile de igienă

În cazul în care nu poți opta pentru munca de acasă, atunci este absolut necesar să le oferi angajaților siguranța de care au nevoie atunci când ajung în fiecare zi la birou. Așadar, asigură-te ca spațiile de lucru sunt dezinfectate în mod regulat, pune-le angajaților la dispoziție produse de igienă, precum gel dezinfectant și produse de curățenie.

De asemenea, vorbește cu angajații despre importanța igienizării biroului (laptop, masă, tastatură) și ai grijă să dezinfectezi cât mai des spațiile comune, butoanele din lift, mânerele ușilor și orice alte obiecte care sunt folosite frecvent. În acest fel, angajații se vor simți mai liniștiți știind că lucrează în siguranță, într-un birou curat.

În concluzie, pentru a reuși să îți protejezi afacerea în contextul situației de criză este important să te adaptezi la schimbările care au loc și să apelezi la ajutor în cazul în care întâmpini obstacole legislative și nu numai.

Sursă foto: Shutterstock

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Cum să îți protejezi afacerea in timpul pandemiei: 5 sfaturi utile