Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum să ai angajați mulțumiți și eficienți

Mare parte din valoarea oricărui business este dată de oameni, motiv pentru care este important să investești în ei, cu atât mai mult cu cât azi și retenția forței de muncă este o problemă cât se poate de serioasă. 

de Redactia Observator

la 09.09.2019 , 18:25

Cum să ai angajați mulțumiți și eficienți
Sfaturi pentru a ține angajații mulțumi motivați și eficienți - Shutterstock

Mare parte din valoarea oricărui business este dată de oameni, motiv pentru care este important să investești în ei, cu atât mai mult cu cât azi și retenția forței de muncă este o problemă cât se poate de serioasă.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți motiva angajații și pentru a-i ține fericiți cât mai multă vreme. Iată câteva dintre ele:

Investește în oameni

Articolul continuă după reclamă

Asigură-le toate tool-urile necesare pentru a-și face treaba cât mai bine, investește în pregătirea lor profesională, trimite-i la cursuri, la workshopuri, la conferințe și nu te limita doar la domeniul lor de activitate, ai în vedere și zonele conexe. Spre exemplu, dacă ai o echipă de vânzări, nu strică să o trimiți și la cursuri de public speaking și de limba engleză, nu doar la cele specifice jobului lor. 

Încurajează comunicarea

Fie că este vorba de feedback sau de faptul că îți încurajezi angajații să ceară ajutor atunci când au nevoie, comunicarea într-o echipă este vitală. Mergi chiar mai departe de atât și asigură-i că îi sprijini și atunci când apar lucruri independente de job, dar care le influențează performanțele la locul de muncă. Un manager bun este unul care știe să asculte și care este apropiat de oamenii cu care lucrează, iar rezultatele unei astfel de abordări se văd în felul în care oamenii își îndeplinesc îndatoririle de serviciu.

Oferă-le beneficii

Bonusuri, bilete la teatru, abonamente la săli de sport, gustări, tichete de masa, zile în plus de concediu, posibilitatea de a lucra remote, zile de vineri cu program scurt. Orice arată că te gândești la cei care lucrează pentru tine va contribui la starea de bine și la motivarea angajaților, care vor fi mai eficienți, se vor simți importanți pentru business și vor sta mai mult timp la actualul job.

Încurajează inițiativa în echipă

Singurul mod în care o afacere poate progresa semnificativ este prin inovație și idei neconvenționale, cu ajutorul cărora poți chiar să ajungi să schimbi regulile jocului în domeniul în care activezi. Încurajează-ți angajații să se exprime liber, să vină cu idei, să găsească soluții creative, să le implementeze atunci când este cazul. Recunoaște-le contribuția de fiecare dată, dă-le feedback, laudă-i în fața echipei atunci când au obținut rezultate bune în urma unei idei pe care au avut-o și au aplicat-o. 

Oferă-le responsabilități suplimentare

Un lucru extrem de important în orice echipă este ca fiecare angajat să simtă că ceea ce face nu este nesemnificativ. Responsabilizează-ți angajații punându-i, prin rotație, să coordoneze câte un proiect (în funcție de competențele fiecăruia). Astfel vor deveni mai conștienți de rolul fiecărui membru din echipă, vor fi mai responsabili, dar vor și aprecia că le acorzi încrederea de a-i pune să facă ceva ce depășește zona lor de confort. 

Cere-le constant feedback

Asta te va ajuta să fii din ce în ce mai bun, va încuraja comunicarea în echipă și te va ajuta să înțelegi mai bine cum văd angajații tăi rolul pe care îl ai. În plus, este posibil să descoperi și să rezolvi probleme de care nici măcar nu erai conștient. Faptul că ții cont de feedback-ul echipei va conta și atunci când vine vorba de încrederea pe care o au oamenii în tine.

Un angajat pe care să te poți baza este greu de găsit, dar și mai greu de păstrat. Dacă vrei să-i motivezi pe cei care lucrează pentru tine, vrei să fie fericiți, să vină cu drag la muncă și să lucreze pentru tine mulți ani de acum înainte, este momentul să aplici măcar o parte dintre lucrurile pe care ți le-am spus deja. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Cum să ai angajați mulțumiți și eficienți