Antena Meniu Search
x

Video Cursurile online i-au costat o mică avere pe părinţi

Şcoala online i-a costat pe părinţi o mică avere. Cumpărarea unui laptop sau a unei tablete, meditaţiile, manualele şi rechizitele au făcut ca toate cheltuielile să fie cu mult mai mari decât se aşteptau, potrivit unui sondaj. Iulia Pop vine cu detalii. Bună seara, Iulia, despre ce sume vorbim? Cât se aşteptau părinţii să îi coste şi la cât au ajuns în realitate cheltuielile?

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 01.04.2021, 21:30

Vezi și

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea impusă de şcoala online. Pandemia i-a obligat pe mulţi să cumpere lucruri de care în mod normal n-ar fi avut nevoie.

Spre exemplu, în medie, costurile suportate de părinţi pentru programele de afterschool, de exemplu, ajung la 4.200 de lei, o valoare dublă comparativ cu anul 2018, arată un sondaj.

O avere pentru şcoala online

Cheltuielile pot trece de 6500 de lei, dacă se adaugă meditații, rechizite şi manuale. 7 din 10 părinți care au răspuns la chestionar spun că au cumpărat laptop, tabletă, telefon sau alte echipamente pentru şcoala online.

Daca tragem linie ajungem la un cost mediu de 5.800 de lei pe familie. Iar deşi meditaţiile au fost mai puţine, fondul şcolii rămâne o cheltuială neafectată de pandemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cursurile online i-au costat o mică avere pe părinţi