Antena Meniu Search
x

Video Haos la ora de latină, la Cluj. Cineva le-a pus copiilor filme deocheate pe platforma online: "Copii, nu pot închide"

Incident grav într-o şcoală din Cluj-Napoca. În timpul unei ore online, cineva a reuşit să se logheze pe platforma elevilor de clasa a şaptea şi a umplut ecranele cu scene de filme pentru adulţi. Imaginile erau presărate şi cu înjurături la adresa profesoarei.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.03.2021, 08:52

Vezi și

 Atât părinţii, cât şi conducerea liceului au depus plângeri penale.

O persoană necunoscută a intrat la oră, pe platforma online

"Dragi copii, încerc să închid, încerc să închid, nu reuşeşc. Eu nu reuşesc"

"Ieşim singuri, doamnă"

"Hai să ieşim!"

În timpul orei de latină, pe ecranele elevilor de clasa a şaptea de la Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca au apărut filme pentru adulţi. Pe fundal, râsete şi înjurături. Profesoara nu a reușit să oprească platforma, aşa că i-a rugat pe elevi să iasă singuri.

Profesor: "Unii copii au spus, au reacţionat. Unii copii au fost foarte cerebrali şi au ieşit în momentul în care şi-au dat seama că ceva nu este...şi că este un intrus. Alţii, din păcate, au...îngheţat, să spunem"  

Pentru conducerea şcolii astfel de incidente nu sunt noi. De două-trei luni,  pe platformă intră persoane din afara școlii şi deranjează orele. Niciodată însă nu s-a ajuns atât de departe.

Claudia Rusu, director adjunct: "Noi am luat toate măsurile posibile, tot ce-am putut am făcut. Au user, au parolă, nu se poate alfel intra. Am sesizat şi platforma. Am schimbat toate conturile, toate parolele elevilor, tot, tot, tot. Situaţia se repetă" 

Conducerea şcolii, dar şi părinţii elevilor au depus plângeri la poliţie, iar în urma lor a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic.

Claudia Rusu, director adjunct: "Am tras concluzia că cineva, un elev, elevă de la noi din şcoală, din clasa respectivă, trimite aceste date de contact. De ce suntem aproape siguri că este cineva din clasa respectivă, pentru că ştia ce copil lipseşte. Persoana respectivă, din exterior, intra pe numele copilului care lipsea" 

Alex Prunean, reporter Observator: "În platforma pe care se ţin orele online la acest liceu pot intra doar persoanele care deţin un user şi o parola. Chiar şi după logare, pentru a participa la ora online este nevoie şi de acceptul profesorului"

Aşa s-a întâmplat şi în ziua în care elevii au avut parte de ora întreruptă.

Claudia Rusu, director adjunct: "A intrat o persoană străină cu numele unei fete din clasă. Dânsa a crezut că este fata respectivă şi i-a dat acceptul. Dar, foarte interesant, cum s-a făcut acel share screen pentru că nu poţi să faci share dacă nu-ţi dă acceptul gazda lecţiei"

Până când vor fi prinşi vinovaţii, elevii sunt obligaţi să păstreze camerele video pornite pe tot parcursul orelor online, pentru ca profesorul să vadă că cei din faţa monitoarelor sunt chiar copiii clasei respective.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Haos la ora de latină, la Cluj. Cineva le-a pus copiilor filme deocheate pe platforma online: "Copii, nu pot închide"