Antena Meniu Search
x

Vom mânca tradiţional de Sărbători având masa plină cu produse din import

De sărbători vom mânca tradiţional din import.

Vezi și

De sărbători vom mânca tradiţional din import. De la condimente până la legume, fructe sau carne, toate produsele de pe masa de Crăciun vor fi gătite cu ingrediente importate. O recunosc şi unii comercianţi, care dau şi un exemplu: jumătate din carnea de porc din magazinele noastre vine din ţări precum Germania, Portugalia sau Ungaria. 

Ziua Naţională va fi sărbătorită cu mândrie şi cu bucate aduse de la străini. Nici măcar fasolea cu cârnaţi nu e preparată cu alimente româneşti. 

De altfel, un simplu tur prin magazine îţi lasă impresia că tot ce băgăm în coşuri e de la străini. La raft găsim carne de porc din Spania, ouă şi condimente din Polonia, mălai din Bulgaria, pui din Italia sau preparate din carne aduse tocmai din Croaţia. Şi lista poate continua la nesfârşit. 

Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt INS: "Ţara din care importăm cel mai mult este Germania, ceea ce nu ar părea la prima vedere foarte firesc, ţinând seama că Germania este o ţară foarte industrializată." După Germania, cele mai multe alimente care ajung în farfuriile noastre provin din Polonia, Italia, Turcia şi Ungaria, arată statisticile INS.

De un Crăciun cu gust românesc vor avea parte doar românii care şi-au făcut provizii. În această familie din Reşiţa, cămara este plină. Murături, cârnaţi, untură sau şuncă, toate sunt făcute în gospodărie. Aici, porcul a fost crescut doar cu hrană naturală. 

Dintr-o ţară preponderent agrară, România a ajuns să importe, doar anul acesta, produse agroalimentare de peste 4,6 MILIARDE de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Vom mânca tradiţional de Sărbători având masa plină cu produse din import