Antena Meniu Search
x

Avertisment şocant din America. Urmează un an 2018 catastrofal!

2018 va fi anul marilor cutremure. Este teoria care dă fiori. România nu poate fi exclusă de pe harta pericolelor catastrofale.

Vezi și

2018 va fi anul marilor cutremure. Este teoria care dă fiori. România nu poate fi exclusă de pe harta pericolelor catastrofale. Specialiştii americani susţin că există o legătură puternică între cutremure de peste 7 grade pe Richter şi încetinirea rotaţiei Terrei. Aşa s-ar explica şi de ce, în ultima perioadă, în toată lumea s-au produs tot mai multe dezastre. 

Ultimul cutremur de peste 7 grade pe Richter a avut loc la graniţa dintre Iran şi Irak. Cu doar două luni înainte, un alt sesim, la fel de puternic, a devastat Mexic. Specialiştii au remarcat că, în ultimii ani, în lume, catastrofele se produc la anumite intervale de timp. Tocmai în perioada în care mişcarea de rotaţie a Terrei a încetinit.

Cu toţii ştim că Pământul are un ciclu complet în 24 de ore. Doar că viteza lui de rotaţie, potrivit unor studii, variază. Devine mai lentă timp de câţiva ani consecutivi, odată la 25-30 de ani. Cu cât? Câteva microsecunde. Ştiţi ce înseamnă asta? N-apuci să clipeşti sau să pocneşti din degete. E clar că pentru percepţia omului e nesemnificativ. Pentru efectele asupra lui însă, poate fi extrem de important. 

Pentru că principala consecinţă ar fi că încetinirea rotaţiei Pământului ar produce cutremure mai multe şi mai puternice. 2018 urmează să fie al cincilea an de rotaţie încetinită a Terrei, ar putea fi şi anul cu cele mai multe seisme, spun americanii. O teorie privită cu un oarecare scepticism de specialiştii noştri, însă!

Pe acelaşi subiect

Teoria este discutabilă, spun specialiştii noştri, pe motiv că în 2015, al doilea an de încetinire a vitezei pământului din acest ciclu, au fost 46 de cutremure de peste 6 grade pe richter. În toată lumea. În 2016, 57 de cutremure. Doar că, anul acesta, al 4-lea an de încetinire a vitezei Terrei, am avut doar 26 de cutremure de peste 6 pe richter. 

Însă, pericolul unui mare cutremur în România nu poate fi eliminat. Au trecut patru decenii de la seismul din '77, când 1.500 de români au murit. 

În România, ultimul cutremur de peste 7 grade a fost în 1986.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Avertisment şocant din America. Urmează un an 2018 catastrofal!