Antena Meniu Search
x

Video Delicatesele culinare cu specific turcesc îi aşteaptă pe turişti la festival culinar la Târgu Mureş

În acest weekend, cei care au drum la Târgu Mureş sunt răsfăţaţi cu preparate culinare cu specific turcesc, aduse direct de pe mesele sultanilor.

de Redactia Observator

la 23.05.2021, 09:49

Vezi și

Mâncăruri aromate, mirosuri îmbietoare şi preparate pe toate gusturile, de la cele mai picante, până la cele dulci ca mierea. Asta găsesc cei care merg la festivalul culinar de la Târgu Mureş.

Turist: Am fost curios pentru că sunt pasionat de cultura orientală în general şi am vrut să nu scap ocazia asta. Mă bucur că am ocazia să iau contact cu civilizaţia.

Turist: Este interesant, o uşoară nuanţă de picanterie, nu ştiu exact care sunt condimentele. Este delicios, asta este categoric.

Celebra cafea turcească a fost la mare căutare

Turist: Prima dată încercăm cafea la nisip. Specialitate turcească de altfel. E foarte bună! Prima dată a fost un şoc, că are zaţ înăuntru, dar acum cum am lăsat puţin şi s-a lăsat, e foarte bună.

Comercianţii au avut grijă ca gama de produse să fie variată şi să acopere toate gusturile.

Mustafa Enes Karacam: Avem măsline negre, ulei de măsline. Avem nişte murături, anghinare. Mai avem şi oţet de rodie, oţet de nucă, mai avem şi dulceaţă... halva cu cacao, fistic, vanilie. Este o experienţă culinară deosebită, direct de pe mesele sultanilor!

Cei care vor sa incerce preparatele şi sa se bucure de aromele bucatariei turceşti trebuie să se grăbească. Festivalul se încheie în această seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Delicatesele culinare cu specific turcesc îi aşteaptă pe turişti la festival culinar la Târgu Mureş