Antena Meniu Search
x

Parlamentarii vor să circule cu girofar pe maşini. Un deputat explică de ce: "Se grăbesc, au de mers la lucruri importante, ei sunt în misiune, merg în judeţ!"

Deputaţii şi senatorii români ştiu ce îşi doresc de Crăciun: să aibă prioritate în intersecţii!

Vezi și

Deputaţii şi senatorii români ştiu ce îşi doresc de Crăciun: să aibă prioritate în intersecţii! Pe holurile Parlamentului se vorbeşte numai despre girofare. Totul a pornit de la faptul că prea multe instituţii au sirene. Aşa că, dacă lista se va extinde, atunci şi parlamentarii ar trebui să aibă acest drept. 

Deşi e pieton, după ce hoţii i-au furat maşina, deputatul Cătălin Rădulescu spune că se pierde timp preţios în trafic. Ştiu asta milioane de şoferi, în fiecare zi. Însă, demnitarii spun că ei trebuie să fie punctuali ca un ceas elveţian: "Girofarul este folosit numai pentru cine se deplasează cu viteză. Cine foloseşte girofarul, sunt instituţiile care trebuie să se deplaseze în aceşti timpi. De ce atunci nu dăm la parlamentari, care şi ei trebuie să se deplaseze la anumite evenimente şi trebuie să ajungă foarte repede? O să cerem şi noi să aibă şi parlamentarii."

Niciun deputat nu poate explica graba, dar insistă că lucrează în interesul cetăţeanului. O spune deputatul Cătălin Drulă: "Deputaţii se grăbesc, au de mers la lucruri importante, ei sunt în misiune, merg în judeţ. Nu pot sta în trafic precum oamenii obişnuiţi pentru că ei se grăbesc."

Sunt şi parlamentari care sunt convinşi că girofarul are multiple roluri. Deputaţii au de ales între roşu, galben şi albastru. Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române: "Atunci când o autospecială circulă şi are în funcţiune semnale de culoare roşie, participanţii la trafic au obligaţia să oprească pe marginea drumului şi să permită trecerea. Dacă observă culoare albastră, atunci au obligaţia de a ceda trecerea de prioritate. Atunci când conductorii auto observă culoarea galbenă au obligaţia de a circula cu prudenţă."

Românii cu umor s-au gândit la ce le-ar trebui aleşilor girofar. 

Până acum,  girofarurile pentru deputaţi şi senatori au rămas la stadiul de proiect. Ideea ar urma să fie dezbătută pe larg săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Parlamentarii vor să circule cu girofar pe maşini. Un deputat explică de ce: "Se grăbesc, au de mers la lucruri importante, ei sunt în misiune, merg în judeţ!"