Antena Meniu Search
x

Doar un mit! Pâinea nu îngraşă, ci te ajută să slăbeşti. Iată cum

Tot ce ştiam până acum despe pâine în cazul dietei pare să fie greşit! Nutriţioniştii spun că aceasta nu trebuie să lipsească din meniul nostru

Tot ce ştiam până acum despe pâine în cazul dietei pare să fie greşit! Nutriţioniştii spun că aceasta nu trebuie să lipsească din meniul nostru

Nu putem şi nu trebuie să concepem viaţa de zi cu zi fără o bucată de pâine, pentru că organismul nostru funcţioneză pe bază de glucoză iar pâinea este cea mai banală şi mai accesibilă sursă de glucide.

Şi creierul şi muşchii consumă exclusiv glucoză, prin urmare, în alimentaţia noastră zilnică trebuie să existe produse care conţin glucide (carbohidraţi): pâine, cereale, mălai, paste făinoase, orez, cartofi, fasole, mazăre. Amidonul din aceste alimente este format din lanţuri lungi de glucoză care se absorb lent în sânge şi furnizează organismului “combustibilul” de care are nevoie timp de 2-3 ore după masă.

Pâinea nu numai că “ţine de foame” dar o cantitate mică, prezentă la fiecare masă, ajută la slăbit pentru că “lipidele ard în focul glucidelor” este un slogan celebru al nutriţiei care confirmă rolul esenţial al glucidelor în alimentaţia noastră chiar şi atunci când e vorba de diete, conform Jurnalul.ro.

De asemenea, este foarte important de ştiut că nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm. Cu un aport mediu de 230 cal/ 100 gr., nu putem spune că e vinovată de kilogramele în plus atât timp cât mezelurile conţin în medie 350 cal/ 100 gr., iar caşcavalul 380 cal/ 100gr. O banală felie de pâine are 80 cal, ceea ce, raportat la o rație calorică obişnuită de 2.000 cal/zi, nu reprezintă un pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Doar un mit! Pâinea nu îngraşă, ci te ajută să slăbeşti. Iată cum