Antena Meniu Search
x

ŞOCANT! Doi copii sfâșiați de câini, în doar 72 de ore. "Când m-am uitat, avea urechea ruptă!"

În doar 72 de ore, doi copii au căzut pradă maidanezilor în două oraşe din ţară. Amândoi au ajuns la spital şi în ambele cazuri, au fost ţinte pentru maidanezii înfometaţi, pentru că ţineau în mână ceva de mâncare.

Vezi și

În doar 72 de ore, doi copii au căzut pradă maidanezilor în două oraşe din ţară. Amândoi au ajuns la spital şi în ambele cazuri, au fost ţinte pentru maidanezii înfometaţi, pentru că ţineau în mână ceva de mâncare.

-Uitaţi ce mi-a făcut! Mi-a nenorocit copila! Avea ceva dulce în mână şi a sărit la ea să i-l ia din mână! Câţi erau mamă?

-Doi. 

-Doi câini. 

Pe acelaşi subiect

Cu Marina în braţe, mama aşteaptă în stradă ambulanţa. Cu o pânză albă îi fereşte rănile de pe faţă de ploaia îngheţată. Copila a fost atacată de doi maidanezi flămânzi. Pe stradă, în centrul oraşului. 

-Când m-am uitat, avea urechea ruptă. 

-Umblă câini pe aici?

-Sunt foarte mulţi şi răi.

-Când vede un om, sare pe el. Aşa şi pe mine unul era să mă muşte de picioare!

Marina se întorcea de la magazinul din apropierea casei când a fost atacată. Copila n-a avut scăpare. Şi nici ajutor. E o fetiţă săracă. În noiembrie, anul trecut, am întâlnit-o, când aştepta în frig mila trecătorilor. 

-Unu, doi, trei, patru, cinci. Cât mai trebuie până la 10 lei?

-Câţi bani trebuie să faci astăzi?

-Azi, 10 lei.

-Trebuie să faci 10 lei?

-Ca să-mi iau cartea de la şcoală. 

În casa Marinei, fiecare bucată de pâine se împarte la nouă. Sunt nouă copii la părinţi. 

-Hai, vino, aici, să te văd eu că mănânci!

-Mănânc cu fraţii mei acasă!

-Eu am încălzit-o special pentru tine!

-Mănânc cu fraţii mei!

Marina a ajuns astăzi la spital, unde rănile ei au nevoie de îngrijire. Incidentul readuce în discuţie o problemă nerezolvată de autorităţi. În Iaşi, trei echipaje de hingheri adună zilnic 30 de câini de pe străzi. O acţiune aproape fără efect. 

-Locatarii din zona de unde au fost strânşi câinii merg la adapost şi iau câinii înapoi şi îi lasă după aceea lângă bloc. 

Aceeaşi problemă e şi la Techirghiol. Un băieţel, cu patru ani mai mic decât Marina, a fost atacat sâmbătă de un maidanez, chiar sub ochii părinţilor.

-Incidentul s-a petrecut chiar în faţa casei, unde copilul se juca. Câinele s-a repezit asupra cornului pe care copilul îl avea în mână. 

-Deci, călare pe copil. L-a muşcat de cap şi de ochi. 

-Imediat după pomul ăsta chiar e sânge acolo, pe jos!

Familia a postat pe Facebook fotografii cu rănile copilului, iar revolta localnicilor le-a amintit autorităţilor că nu au încă o soluţie pentru câinii fără stăpân. Poliţia a deschis dosar penal. 

-Am copilaşii, mi-e şi frică să-i las pe stradă. 

-Ăla negru îmi pare că e ăla care l-a muşcat pe băiat. Sunt o grămadă, dar fug prin astea. 

În Bucureşti, abia după moartea lui Ionuţ, în 2013, deputaţii au adoptat în doar câteva zile legea privind câinii fără stăpân. Până atunci, peste 60 de mii de maidanezi au umblat liberi pe străzile Capitalei. 

După moartea lui Ionuţ, peste 30 de mii de maidanezi au fost adunaţi de pe străzi. Legea obligă autorităţile locale să înfiinţeze servicii specializate şi să asigure şi banii necesari pentru adăposturile unde maidenezii să fie ţinuţi 14 zile. În acest timp, pot fi revendicaţi de proprietar sau adoptaţi. Dacă nu, sunt eutanasiaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ŞOCANT! Doi copii sfâșiați de câini, în doar 72 de ore. "Când m-am uitat, avea urechea ruptă!"