Antena Meniu Search
x

Dumitru Constantin, medicul vâlcean răpus de COVID-19, își trăia visul. „O gardă într-o tură cu neşansă” a năruit tot

Medicul Dumitru Constantin, răpus de coronavirus după ce s-a infectat de la o asistentă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, își trăia visul după ce a reușit să-și deschidă un cabinet de medicină de familie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2020, 08:35

Dumitru Constantin, medicul vâlcean răpus de COVID-19, își trăia visul
Dumitru Constantin, medicul vâlcean răpus de COVID-19, își trăia visul - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Focarul de la Ambulanța Olt a plecat de la o asistentă care făcea naveta de la Mioveni la Slatina.
  • Mama medicului, care a luat COVID-19 de la el, a murit cu câteva zile înainte ca fiul ei să fie răpus.

Dumitru Constantin şi-a dorit să fie medic toată viața lui, dar visul a devenit realitate destul de târziu, pentru că până la vârsta de 40 de ani a lucrat ca asistent medical în cadrul Ambulanţei Vâlcea.

Acolo a luat COVID-19 de la o asistentă, confirmată cu noul coronavirus la jumătatea lunii mai, și a murit, în urmă cu trei zile, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. 

Dr. Dumitru Constantin avea 51 de ani şi asigura gărzi la Ambulanţa Olt, dar şi la Centrul de Permanenţă Ostroveni din Râmnicu Vâlcea (aici era prezent de două ori pe lună, de mai bine de opt luni). Avea şi un cabinet de medic de familie în localitatea Şuşani, judeţul Vâlcea, unde ajungea mai rar, fiindcă avea pacienţi destul de puţini.    

Medicul a murit la mai puţin de o săptămână după ce şi mama sa a fost răpusă de acelaşi virus. Femeia avea 85 de ani şi a zăcut, ventilată mecanic, la Secţia Terapie Intensivă din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce a contactat boala de la fiul său.    

„A fost de gardă într-o tură cu neşansă: şapte colegi s-au infectat şi toţi au ajuns la spital”, se arată într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Dumitru Constantin, medicul vâlcean răpus de COVID-19, își trăia visul. „O gardă într-o tură cu neşansă” a năruit tot