Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un medic de 52 de ani de la Ambulanţa Olt a murit din cauza COVID-19

Un medic de la Ambulanța Olt a murit răpus de coronavirus, luni dimineaţă, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Capitală.

de Ana Maria Ghiarasim

la 15.06.2020 , 14:11

Medicul Dumitru Constantin a murit din cauza COVID-19 Medicul Dumitru Constantin a murit din cauza COVID-19 - Mediafax Foto / Raul Stef via Hepta
  • Focarul de la Ambulanța Olt a plecat de la o asistentă care făcea naveta de la Mioveni la Slatina.
  • Asistenta ar fi continuat să vină la serviciu deși prezenta simptome de infecție cu coronavirus.

Medicul Dumitru Constantin, în vârstă de 52 de ani, era angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, dar avea şi un cabinet de medic de familie în localitatea vâlceană Şuşani. 

În focarul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, pornit de la o asistentă care, la rândul său, făcea naveta de la Mioveni, judeţul Argeş, la Slatina, au fost infectaţi în total doi medici, cinci ambulanţieri şi şoferi şi 13 asistenţi medicali, plus alte şase persoane, membri de familie ai acestuia, scrie Adevarul.

Asistenta a mers la serviciu deși avea simptome
Articolul continuă după reclamă

Testat pozitiv în primul val de testare a contacţilor direcţi ai asistentei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt confirmată cu noul coronavirus, medicul Dumitru Constantin a fost transferat la Bucureşti în stare gravă. 

După transmiterea rezultatului testului, medicul a ales să fie tratat în judeţul de domiciliu, de unde a fost transferat la Bucureşti.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Un medic de 52 de ani de la Ambulanţa Olt a murit din cauza COVID-19