Antena Meniu Search
x

Echipele de salvare au reluat căutarea alpiniştilor dispăruţi în Masivul Retezat. Operaţiunea este îngreunată de viscol

Trei echipe de salvatori au plecat luni dimineaţa înspre vârful Bucura (2.433 m), din Masivul Retezat, pe trasee diferite, în căutarea celor doi alpinişti din Craiova despre care nu se mai ştie nimic de sâmbătă. Aceştia au părăsit Refugiul Genţiana spunând că vor să se caţere în zona cunoscută cu numele de "Pereţii Bucurei".

Trei echipe de salvatori au plecat luni dimineaţa înspre vârful Bucura (2.433 m), din Masivul Retezat, pe trasee diferite, în căutarea celor doi alpinişti din Craiova despre care nu se mai ştie nimic de sâmbătă. Aceştia au părăsit Refugiul Genţiana spunând că vor să se caţere în zona cunoscută cu numele de "Pereţii Bucurei".

"Imediat ce s-a luminat de ziuă, echipele de salvatori au plecat în căutarea celor doi alpinişti din Craiova. Căutările se desfăşoară în condiţii meteo nefavorabile, deoarece în zonă viscoleşte cu putere, este ceaţă şi a început să cadă lapoviţă", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în operaţiunile de salvare sunt implicaţi 19 salvamontişti şi opt jandarmi montani.

O primă echipă, formată din patru salvamontişti, a plecat luni dimineaţa de la Cabana Buta spre Poiana Pelegii şi apoi Refugiul Bucura, unde se presupune că s-ar fi putut adăposti persoanele căutate.

Pe acelaşi subiect

A doua echipă, formată din cinci salvamontişti şi trei jandarmi montani, a plecat de la Refugiul Genţiana, pe Valea Pietrele, şi a reuşit să ajungă deja la baza 'Peretului Bucura', unde încearcă să-i găsească pe cei doi craioveni.

Cea de-a treia echipă, cu cinci salvatori, urcă de la Cabana Pietrele pe Valea Stânişoarei, spre vârful Bucura.

La Refugiul Genţiana se mai află cantonată o echipă, formată din cinci salvamontişti şi patru jandarmi montani, care va interveni imediat ce va fi necesar.

Cei doi alpinişti din Craiova au venit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Refugiul Genţiana din Retezat împreună cu un grup de prieteni.

Ei au anunţat sâmbătă că pleacă spre un traseu omologat de căţărare din apropierea vârfului Bucura, de unde nu s-au mai întors.

Colegii lor au încercat să-i găsească, fără succes, după care au cerut ajutor Salvamontului.

Salvatorii nu pot comunica prin telefon cu cei doi turişti pentru că aceştia şi-au lăsat telefoanele mobile la Refugiul Genţiana, atunci când au plecat pe traseu.

Operaţiunile de căutare au început duminică dimineaţa, dar s-au oprit temporar din cauza viscolului puternic, a ninsorii şi a ceţei dense.

Citeşte şi: Doi alpinişti din Craiova sunt căutaţi în Masivul Retezat, acolo unde s-au rătăcit

Salvatorii iau în calcul mai multe variante, sperând că alpiniştii au reuşit să-şi construiască un bivuac sub o stâncă mai mare sau au reuşit să se retragă la Refugiul Bucura pentru a se adăposti.

Sursă: Agerpres.ro

Citeşte şiSFÂSIETOR! Prietenii Daliei Duca şi-au luat rămas bun: "Cu greu am avut curaj să mă apropii de sicriul ei. Era de o frumuseţe inimaginabilă, părea a fi Albă-ca- Zăpada"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Echipele de salvare au reluat căutarea alpiniştilor dispăruţi în Masivul Retezat. Operaţiunea este îngreunată de viscol