Antena Meniu Search
x

Video Elevii de liceu şi-au luat rămas bun de la şcoală: "Au fost mai multe sentimente amestecate"

Copleşiţi de emoţie, sute de elevi din mai multe zone ale ţării şi-au luat rămas bun de la viaţa de liceu. Îmbrăcaţi în robe sau la costum, absolvenţii au sărbătorit cum au ştiut ei mai bine. În curtea liceului, la restaurant sau pe stadion.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 09:05

Vezi și

Sibiu. Ultima oră de dirigenţie ţinută în clasă. Doamna dirigintă şi-a găsit cu greu cuvintele, la finalul unui an extrem de dificil.

"Este un moment emoţionant pentru că ne despărţim de anii de şcoală, începe o altă etapă a vieţii voastre.  Drumul nu va fi uşor, însă sunt sigură că voi aţi învăţat aici, la şcoală, că trebuie să fiţi învingători. Vă doresc mult succes! Mulţumim!"

După momentele emoţionante din clasă, absolvenţii de liceu s-au strâns în curtea şcolii pentru festivitatea de încheiere a anului şcolar 2021. Un an pe care nu îl vor uita prea curând. 

"Noi suntem: Class of 2021, the one with the pandemic. Ne-a pus un pic în dificultate, dar asta nu a însemnat că nu am continuat, cumva, stilul nostru de viaţă şi şcoala".

Pe acelaşi subiect

Emoţii mari pentru elevi şi părinţi

Emoţii mari au avut şi părinţii. Doar cei care au avut schema completă de vaccinare au putut să asiste la festivitate.

Părinte: "Este foarte emoţionant! Mi-am amintit şi eu când am terminat, acum 30 şi mulţi de ani, bine, erau alte vremuri şi altă atmosferă, dar este superb, este bine, este bucurie şi aşa trebuie să fie pentru toţi".

La finalul discursurilor şi după ce elevii merituoşi au fost premiaţi, proaspeţii absolvenţi de liceu au lansat baloane colorate.

În Cluj, absolvenţii de liceu au organizat un banchet aparte. Cuvântul de ordine a fost: Eleganţă.

Elevi-reporter: -"Sunt extrem de fericită că am reuşit să avem banchetul. 

-Credeai că să-l faceţi? 

-Nicio secundă. 

-Văd că aţi venit şi cu limuzina.

-Da! Am zis că dacă tot e un moment unic, să fie unic până la capăt".

Şi profesorii au fost aşteptaţi cum se cuvine. 

Iar din latină, tinerii s-au invitat la dans pe muzică latino.

Entuziasmaţi au fost şi fotografii. După o secetă de un an, au început să apară evenimentele.

Paul Pleșa – fotograf: "Am aşteptat să fiu din nou alături de oameni, să pot să surprind momentele frumoase din vieţile lor. Îi simt fericiţi şi entuziaşti pentru că se pot vedea fizic, la distracţie, ci nu doar în spatele camerelor web". 

O ultimă fotografie de grup

La Târgu Jiu, sute de elevi îmbrăcați în robe au intrat pe Stadionul Municipal pentru a primi diplomele, dar și pentru o ultimă fotografie de grup. Cu lacrimi în ochi şi cu zâmbetul pe buze, absolvenţii de liceu spun că cel mai mult le vor lipsi colegii.

"Au fost mai multe sentimente amestecate. O să îmi fie dor de colegii mei, de colectivul meu, de doamna dirigintă care ne-a ajutat mult și pe de altă parte mă bucur că încep o nouă etapă".

"Au fost patru ani minunați, dar din păcate, acum s-au terminat. Sper să rămânem prieteni cu toții".

Chiar dacă festivitatea s-a organizat cu distanţare şi mască de protecţie, tinerii  au savurat din plin clipele emoţionante. 

Marcel Romanescu- primar Targu Jiu: "Cea de-a doua generaţie care organizează absolvirea pe stadionul municipal. Anul trecut a fost un real succes.  Și în acest an organizăm evenimentele pentru anii terminali, ultimul an de liceu și ultimul de școală gimnazială".

Pe arenă au putut intra doar părinţii vaccinaţi sau cei care au avut un test PCR negativ. 250 de elevi au participat în prima seara de festivitate, de la trei licee din Târgu Jiu. Evenimentele continua până săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Elevii de liceu şi-au luat rămas bun de la şcoală: "Au fost mai multe sentimente amestecate"