Antena Meniu Search
x

În România, sute de femei au ordin de protecţie împotriva fostului partener, dar se tem în fiecare clipă pentru viaţa lor

Ordinele de protecţie nu au nicio putere în România! Zi de zi, apare un nou caz al unei femei terorizate de partener.

Vezi și

Ordinele de protecţie nu au nicio putere în România! Zi de zi, apare un nou caz al unei femei terorizate de partener. De această dată, discutăm despre o femeie din Piteşti, care se teme ca nu cumva să fie ucisă de bărbatul ei. Are ordin de restricţie, a făcut teancuri de reclamaţii la poliţie, cu toate acestea individul o urmăreşte şi o ameninţă. 

- Vă temeţi pentru viaţa dumneavoastră?

- Da. Da, pentru că este un om periculos.

- Aţi obţinut un ordin de restricţie împotriva soţului...

Pe acelaşi subiect

- Da.

- De ce?

- Pentru că în momentul în care am plecat de acasă, mă urmărea în toate locurile. La toate rudele, mă căuta şi făcea scandal. 

Să-i spunem Maria. Mamă a doi copii şi căsătorită de 16 ani. Ultimii ani din viaţa lor au coincis cu un şir întreg de abuzuri. Principalul motiv pentru care soţul ei o bătea era că îl neglijează în favoarea copiilor. Aşa că femeia a plecat. A revenit acasă, după ce soţul ei a ameninţat că se va sinucide. Dar calvarul a reînceput. Speriată, Maria a plecat din nou. La fel şi fiica ei adolescentă, care a mers la Protecţia Copilului şi a cerut să rămână într-un centru de plasament.

- Dacă nu se lua de mine, se lua de copii...

Maria a obţinut un ordin de protecţie. Ordin care nu l-a ţinut departe pe bărbatul care nu avea voie să se apropie la mai mult de 50 de metri și să nu o contacteze în niciun fel. A făcut patru plângeri la secții diferite de poliție din Pitești. La ele a anexat și mesajele de amenințare. "Fiecare plângere pe care femeia a adresat-o unităţilor de poliţie a fost înregistrată, iar de fiecare dată, bărbatul a fost chemat şi atenţionat cu privire la consecinţele pe care le poate suporta.", spune Poliţia.

Dar, deşi în joc poate fi viaţa unor oameni, procedura nu implică rezolvarea de urgență a încălcării unui ordin de protecție. Şi multe femei nici nu ajung să-şi mai reclame soţii violenţi. 

Iar uneori cei care intervin în asemenea conflicte, riscă să ajungă spital. A păţit-o un bărbat din Prahova. Omul trecea prin centrul Ploieştiului şi a văzut cum un individ îşi lovea soţia. A intervenit ca să o salveze pe femeie din mâinile agresorului. A fost lovit şi s-a ales cu nasul spart. Agresorul a fost amendat cu 1000 de lei şi are două dosare penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » În România, sute de femei au ordin de protecţie împotriva fostului partener, dar se tem în fiecare clipă pentru viaţa lor