Antena Meniu Search
x

„Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!” Sindicatul Europol, reacție dură la imaginile din Vama Nădlac

Sindicatul Europol reacționează, într-un mesaj postat pe Facebook, la scandalul iscat în vămile din vestul țării, unde mii de români s-au călcat în picioare și au așteptat ore în șir pentru a intra în România.

De Ana Maria Ghiarasim la 17.05.2020, 15:14
Europol, reacție dură la imaginile din vama Nădlac
Europol, reacție dură la imaginile din vama Nădlac - Observator.tv
  • Peste 30.000 de persoane au trecut prin Vama Nădlac fără control epidemiologic, în ultimele ore.
  • Oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în ţară.

Sindicaliștii scriu despre nedreptatea care li se aduce jandarmilor și polițiștilor de frontieră, ”întâmpinați de diasporeni cu mesajul Hoții, Hoții!”, deși ei sunt cei care lucrează la capacitate maximă, fără întrerupere și fără echipamente de protecție, pentru ca toți să fie verificați cât mai repede.

Mesajul integral postat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol

Distanțare socială exemplară la Nădlac

Am trăit cu toții două luni în starea de urgență unde distanțarea socială a fost elementul de bază pentru a face față epidemiei de coronavirus. Dacă în această perioadă s-a înțeles cât de importantă e această măsură, fix la două luni, începând de ieri punctele de trecere a frontierei din vestul țării au fost luate cu asalt de zeci de mii de cetățeni români care se întorc în România.

Colegii noștri, polițiștii de frontieră aflați în prima linie, lucrează la capacitate maximă, nu ies din ghișeele de control cu orele pentru a merge la toaletă sau să bea apă, pentru ca cei sosiți în țară să poată fi verificați cât mai repede. În schimb, colegii noștri au fost întâmpinați cu ”aplauze” de către diasporeni cu mesajul : ”HOȚII, HOȚII”. Da, colegii noștri sunt hoți pentru că sunt în prima linie și riscă să fie infectați cu virusul COVID-19, sunt hoți pentru că timp de 12 ore nu apucă să meargă să servească masa pentru ca pasagerii să beneficieze de formalitățile de intrare în țară și sunt hoți pentru că zilnic sunt huiduți de cetățenii care au doar drepturi.

Nu vrem să ne gândim nicio secundă la riscul epidemiologic care s-a creat în punctele de trecere a frontierei din vestul țării unde nu se respectă distanțarea socială, cetățenii îmbulzindu-se la cozi incomensurabile și de asemenea, aceștia nu poartă echipamente de protecție. 

Crearea unui focar de infecție este iminent ceea ce poate duce la crearea unui nou focar de tip ”Suceava”.

Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică (http://www.cnscbt.ro/…/1730-lista-zone-afectate-15-05-…/file).

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » „Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!” Sindicatul Europol, reacție dură la imaginile din Vama Nădlac