Antena Meniu Search
x

O falsă călugăriţă a făcut 100.000 de lei păcălind trei persoane pe internet

O falsă călugăriţă care promitea miracole pe internet a fost prinsă pe aeroportul din Iaşi! O sută de mii de lei reuşise să adune, după ce a înşelat trei oameni. Sub pseudonimul "Maica Elena", tânăra de 19 ani le-a cerut sume enorme, în schimbul unor rugăciuni care să le rezolve problemele.

de Redactia Observator

la 09.07.2019, 19:28

Vezi și

O falsă călugăriţă care promitea miracole pe internet a fost prinsă pe aeroportul din Iaşi! O sută de mii de lei reuşise să adune, după ce a înşelat trei oameni. Sub pseudonimul "Maica Elena", tânăra de 19 ani le-a cerut sume enorme, în schimbul unor rugăciuni care să le rezolve problemele. După ce i-au transferat banii online, cei doi bărbaţi înşelaţi şi o femeie au depus plângeri la Poliţie. 

E momentul în care tânăra de 19 ani e înconjurată de poliţiştii de frontieră, pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Falsa călugăriţă a fost depistată imediat ce a aterizat de la Londra. 

Falsa călugăriţă a făcut 100.000 de lei păcălind trei români

După ce a intrat în ţară, la controlul de securitate, angajaţii aeroportului au constatat că aceasta este căutată. Atunci, poliţiştii de Frontieră au oprit-o în aeroport şi au anunţat mai departe la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi.

Tânăra pretindea că este "Maica Elena" şi slujeşte la o mănăstire din Galaţi. Îşi căuta victimele pe internet, iar vizaţi erau credincioşii. În schimbul unor sume de bani, promitea să le rezolve orice problemă familială prin slujbe şi rugăciuni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În total, i-au transferat aproape 100 de mii de lei. Dar poliţiştii bănuiesc că numărul victimelor ar putea fi mai mare. Femeia şi-a câştigat banii prin această metodă de înşelăciune timp de cinci luni. 

Cazul a intrat în atenţia Bisericii Ortodoxe Române. Reprezentanţii BOR au transmis că femeia nu aparţine niciunei mănăstiri, iar adevăraţii monahi "dăruiesc, nu cerşesc".

Fata de 19 ani a fost reţinută. Ulterior, judecătorii au decis să fie cercetată sub control judiciar. Poliţiştii atrag atenţia asupra persoanelor care se folosesc de credinţă pentru a face profit ilegal şi recomandă să nu transferaţi niciodată bani unor necunoscuţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O falsă călugăriţă a făcut 100.000 de lei păcălind trei persoane pe internet