Antena Meniu Search
x

Familia lui George, tânărul omorât de Revelion, trăiește o nouă tragedie. ”E prea mult ca un om să poată duce” (Video)

Familia lui George, tânărul omorât de Revelion, trăiește o nouă tragedie. Un mare necaz s-a abătut asupra familiei de suceveni, greu încercată pentru a doua oară în ultimele luni. “Parcă e prea mult ca un om să poată duce”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.08.2020, 07:45

  • George Parașteac a murit de Revelion, în timp ce deschidea șampania, spulberat de o mașină.
  • Părinții lui și-a pierdut acum toată agoniseala de-o viață, după ce flăcările le-au cuprins gospodăria.

După ce și-au îngropat fiul de 23 de ani, ucis în noaptea de Revelion, familia Parașteac din comuna Moara și-a văzut agoniseala de-o viață cuprinsă de flăcări.

Localnicii din Moara vorbesc cu vocile gâtuite de tristețe despre drama acestei familii, iar primarul comunei a început deja o strângere de fonduri pentru reconstrucția casei. 

“Doamne ferește să trec prin ce au trecut ei, nu cred că mai sunt în stare să merg pe drum”, a povestit Eduard Dziminschi, primarul din Moara  

Miercuri după-amiază, un incendiu le-a cuprins o anexă a casei și, în câteva minute, flăcările l-au extins și la acoperișul locuinței. Oamenii s-au salvat, însă nu au reușit să-și scoată animalele în siguranță. Calul, vaca și un câine au ars de vii. Ca și cum nu ar fi fost îndeajuns, le-a ars și o bună parte din casă.

A fost nevoie de intervenția a trei auto-speciale din cadrul Detașamentului de Pompieri pentru a stinge incendiul. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la vecinătăți. 

”Au ars adăpostul de animale și anexe gospodărești, construite din lemn și învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Au mai ars acoperișul casei pe 80 mp, circa 3 tone de plante furajere și 3,5 tone de cereale. S-au degradat bunuri de uz casnic, aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din PVC, planșeul, pardoseala și pereții locuinței. În incendiu, a murit un cal în vârstă de circa 12 – 13 ani”, au menționat pompierii suceveni, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Se pare că incendiul a izbucnit din zona adăpostului de animale, iar cauza a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Casa și anexele familiei lui George au luat foc

George a murit în noaptea de Revelion

Vecinii sunt își stăpânesc cu greu emoțiile când vorbesc despre necazurile familiei Parașteac. 

”Săraca vecina, nu pot să înțeleg cât mai poate duce necazul și durerea. și-a îngropat băiatul iar acum a rămas și fără casă. Chiar dacă nu a ars în întregime, nu se mai poate locui. Parcă e prea mult ca un om să poată duce”, a povestit Elena G. din Moara.

Fiul familiei Parașteac, George, a murit de Revelion, în timp ce deschidea șampania, spulberat de o mașină. Nenorocirea s-a produs în primele minute ale anului 2020, în fața unui bar din Liteni, comuna Moara.

George, tânărul ucis la Suceava în noaptea de Revelion

Altar de lumânări pentru George

Prietenii lui George au ridicat încă din acea noapte un altar de lumânări în memoria celui care a fost ”prea bun pentru o lume așa rea”, după cum ei povesteau. Mama lui George a leșinat atunci când și-a văzut fiul în sicriu.

Impresionat de necazurile familiei, primarul comunei Moara a anunțat că a inițiat deja o campanie de strângere de fonduri în comună și a declarant că se va ocupa personal de reconstrucția locuinței familiei Parașteac. 

”Oamenii aștia au rămas fără nimic. Nu mai au nimic. Nici animale, nici furaje, nici casă. Începeau încet, încet să-și mai revină, după ce în urmă cu șapte luni, și-au îngropat copilul. Ne vom ocupa de tot, cei care doresc să ajute, sunt bineveniți. Până dă frigul, trebuie să fie casa gata. Nu-i putem lăsa așa, Doamne-ferește”, a spus Eduard Dziminschi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Familia lui George, tânărul omorât de Revelion, trăiește o nouă tragedie. ”E prea mult ca un om să poată duce” (Video)