Antena Meniu Search
x

Femeie dispărută din Neamț, găsită cu ajutorul câinelui polițist TAD

O femeie din localitatea Tarcău, dispărută pe 26 noiembrie, a fost găsită cu ajutorul câinelui polițist TAD, anunță Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamţ.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.11.2019, 17:29

Femeie dispărută din Neamț, găsită cu ajutorul câinelui polițist Tad
Ciobănescul german TAD, din nou la datorie - zch.ro

O femeie din localitatea Tarcău, dispărută pe 26 noiembrie, a fost găsită cu ajutorul câinelui polițist TAD, anunță Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamţ.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi, la data de 26 noiembrie, de către un bărbat de 45 de ani, din Pângăraţi, cu privire la faptul că mama sa, de 64 de ani, din Tarcău, a plecat de acasă în aceeași zi şi nu s-a mai întors.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, pompieri, dar și de membri ai familiei şi localnici au pornit imediat în căutarea femeii.

La acţiune a participat şi câinele poliţist Tad, în vârstă de 4 ani, din rasa ciobănesc german, a cărui specializare este căutarea și salvarea persoanelor în mediul natural, alături de conductorul său din cadrul Compartimentului Urmăriţi.

A doua zi dimineață, femeia a fost găsită într-o zonă cu vegetaţie abundentă de pe raza aceleiaşi localităţi, datorită aportului decisiv pe care l-a avut câinele poliţist TAD.

Pe perioada dispariției, femeia nu a fost victima niciunei infracțiuni. Aceasta a fost preluată de un echipaj medical, pentru a i se evalua starea de sănătate, anunță Poliția Română.

Câinele TAD şi-a dovedit calităţile obţinând punctajul maxim la antrenamentul de specialitate susţinut la Centrul Chinologic Sibiu, în cursul lunii octombrie 2019.

Patrupedul a mai salvat un copil dispărut, tot în Neamț, în urmă cu doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Femeie dispărută din Neamț, găsită cu ajutorul câinelui polițist TAD