Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florin Bălan, maestrul ciocolatier de la Cisnădie

Ce poate fi mai delicios decât cea mai fină ciocolată din lume? Răspunsul îl ştie un maestru ciocolatier din Cisnădie, care abia face faţă comenzilor, în preajma Crăciunului.

de Redactia Observator

la 21.12.2016 , 21:24

Ce poate fi mai delicios decât cea mai fină ciocolată din lume? Răspunsul îl ştie un maestru ciocolatier din Cisnădie, care abia face faţă comenzilor, în preajma Crăciunului.

Lumea figurinelor din ciocolată a început ca un vis, la care Florin Bălan, însă, n-a vrut să renunţe. Florin s-a îndrăgostit pe loc de ciocolată. A jurat să-i afle toate secretele şi s-a pus pe studiu. 

Acum, are propria fabrică în Cisnădie. Foloseşte cea mai fină materie primă, de la ciocolata belgiană, la esenţe exotice din Madagascar. 

Vezi și

După ce i-au dat de gust, clienţii vin acum cu cereri care mai de care mai inedite. Şi este! Fiecare figurină se produce manual, după cerinţele clientului.

Un Moş Crăciun e gata în aproape 15 minute. Forma se pictează cu multă migală, apoi e umplută cu ciocolată fină. După zece minute în frigider, e gata. 

Sărbătorile de iarnă sunt cea mai încărcată perioadă. Figurinele şi pralinele de Cisnădie pleacă în toată ţara, la clienţi şi magazine partenere. Florin Bălan spune că nu a refuzat niciodată o comandă, oricât de năstruşnică ar fi fost cererea. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Florin Bălan, maestrul ciocolatier de la Cisnădie