Antena Meniu Search
x

Florin Bălan, maestrul ciocolatier de la Cisnădie

Ce poate fi mai delicios decât cea mai fină ciocolată din lume? Răspunsul îl ştie un maestru ciocolatier din Cisnădie, care abia face faţă comenzilor, în preajma Crăciunului.

Vezi și

Ce poate fi mai delicios decât cea mai fină ciocolată din lume? Răspunsul îl ştie un maestru ciocolatier din Cisnădie, care abia face faţă comenzilor, în preajma Crăciunului.

Lumea figurinelor din ciocolată a început ca un vis, la care Florin Bălan, însă, n-a vrut să renunţe. Florin s-a îndrăgostit pe loc de ciocolată. A jurat să-i afle toate secretele şi s-a pus pe studiu. 

Acum, are propria fabrică în Cisnădie. Foloseşte cea mai fină materie primă, de la ciocolata belgiană, la esenţe exotice din Madagascar. 

După ce i-au dat de gust, clienţii vin acum cu cereri care mai de care mai inedite. Şi este! Fiecare figurină se produce manual, după cerinţele clientului.

Un Moş Crăciun e gata în aproape 15 minute. Forma se pictează cu multă migală, apoi e umplută cu ciocolată fină. După zece minute în frigider, e gata. 

Sărbătorile de iarnă sunt cea mai încărcată perioadă. Figurinele şi pralinele de Cisnădie pleacă în toată ţara, la clienţi şi magazine partenere. Florin Bălan spune că nu a refuzat niciodată o comandă, oricât de năstruşnică ar fi fost cererea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Florin Bălan, maestrul ciocolatier de la Cisnădie