Antena Meniu Search
x
LIVE

Bibliotecă pentru copii, cu 4.000 de volume, făcută de un tânăr în satul Dăişoara din Braşov

Un tânăr din judeţul Braşov a reuşit, pe propriile puteri, să facă o bibliotecă pentru copiii din localitatea natală. A lansat o campanie pe Facebook, pentru ca oamenii să doneze cărţi, şi a adunat astfel peste 4.000 de volume! Datorită lui, zeci de copii au acum un loc unde să citească și să învețe

De Redactia Observator la 18.10.2019, 14:09
Vezi și

Un tânăr din judeţul Braşov a reuşit, pe propriile puteri, să facă o bibliotecă pentru copiii din localitatea natală. A lansat o campanie pe Facebook, pentru ca oamenii să doneze cărţi, şi a adunat astfel peste 4.000 de volume! Datorită lui, zeci de copii au acum un loc unde să citească și să învețe.

Florin Bucuţea s-a născut în satul Dăişoara din Braşov. Aici a făcut şi şcoala primară. Spune că, atunci când era mic, i-a lipsit o bibliotecă unde să-şi completeze cunoştinţele de la clasă. Pentru că a vrut ca elevii de acum să aibă un astfel de loc, tânărul a adunat, prin donaţii, cărţi de toate felurile. Aşa a reuşit să facă o bibliotecă la Căminul Cultural din localitate.

Florin Bucuțea: Şi pentru copii. Şi pentru oameni mari. Şi cu poveşti. Şi cu jocuri. De la istorie, studiu şcolar, poveşti, psihologie, geografie, limbi străine, religie

Iar copiii sunt încântați. "Mi se pare foarte interesant că este o bibliotecă aici, de unde pot să iau cărţi şi informaţii. Aici îmi este mai uşor să învăţ. Am citit cartea ''Peter Pan'' şi mi s-a părut foarte interesantă, cu zâne şi prinţese", spune o fetiță.

Mama lui Florin este învăţătoare chiar în sat. Este mândră de fiul său şi abia îşi stăpâneşte emoţiile.

Alina Bucuţea, mama lui Florin: Unii nu au mai văzut atâtea cărţi. Unii poate nu au acasă nicio carte. Chiar le spun şi copiilor la şcoală o poezie, cum că cartea e ca mama noastră, ea dă sfaturi tuturor.

Iar copiii petrec acum ore în şir printre rafturile ticsite cu cărţi. Şi au la dispoziţie chiar o sală mică de cinema.

Florin Bucuțea: Am lăsat şi un spaţiu pentru cinematecă, pentru că am primit multe DVD-uri şi filme documentare şi am zis că de ce să se uite pe bancă în parc când poate să se uite aici.

În Dăişoara, aproximativ 100 de copii învaţă în clasele primare. De acum, vor avea şansa pe care Florin nu a avut-o: 4.000 de cărţi în bibliotecă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Bibliotecă pentru copii, cu 4.000 de volume, făcută de un tânăr în satul Dăişoara din Braşov