Antena Meniu Search
x

Formularul 600 nu dispare. Doar se amână depunerea lui, până la 15 aprilie

Prima decizie controversată a guvernului Dăncilă ar putea pune din nou pe drumuri peste 32 de mii de români.

Vezi și

Prima decizie controversată a guvernului Dăncilă ar putea pune din nou pe drumuri peste 32 de mii de români. După ce au depus formularul 600, oamenii află astăzi că termenul se amână din nou. Până pe 15 aprilie. Noul ministru al Finanţelor vorbeşte chiar despre eliminarea declaraţiei. Haosul este atât de mare, încât nici măcar funcţionarii de la ANAF nu ştiu ce indicaţii să le mai dea românilor, la ghişeu. 

Răspunsuri clare pentru cei peste 200.000 de români cu venituri extrasalariale nu au nici funcţionarii de la ghişeu, nici aleşii din fruntea Guvernului. Deocamdată, termenul de depunere a declaraţiei 600 se amână până la jumătatea lui aprilie. E doar o soluţie provizorie. 

Viorica Dăncilă, premier: "În perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice trebuie să identifice o soluţie permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular!Iar plata să se facă pe o singură dată pe an şi nu anticipat!"

Peste 32 de mii de români au depus deja formularul. E posibil să facă din nou drumul până la Fisc, dacă se schimbă şi procentele contribuţiilor. Ministrul Finanţelor ia în calcul să contopească formularul 600 cu declaraţia 200. 

Nimeni nu ştie însă când ar putea apărea noul formular 2 în 1. 

Ieri, noul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici le-a transmis sutelor de mii de contribuabili vizaţi, precum medicii, notarii, actorii sau cei cu venituri din chirii, dobânzi ori dividente, să NU mai depună, cel puţin momentan, declaraţia 600. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Formularul 600 nu dispare. Doar se amână depunerea lui, până la 15 aprilie