Antena Meniu Search
x

Furtuna face ravagii în ţară! Pene de curent, acoperişuri smulse, maşini distruse şi case inundate sunt efectele furtunii în mai multe judeţe

Sute de oameni au rămas fără curent electric în urma furtunilor de luni dimineaţă. De asemenea, mai multe case au fosr inundate, maşini avariate, iar acoperişuri smulse.

- giurgiuveanul.ro

Sute de oameni au rămas fără curent electric în urma furtunilor de luni dimineaţă. De asemenea, mai multe case au fosr inundate, maşini avariate, iar acoperişuri smulse.

UPDATE 13.21: Echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea intervin luni pentru evacuarea apei din patru gospodării inundate din municipiul Râmnicu Vâlcea, una din Drăgăşani şi una din Amărăşti, precum şi pe DN 7, pe Valea Oltului, la kilometrul 234, unde, din cauza scurgerilor de pe versanţi, este apă de 10 centimetri pe carosabil, informează purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Popescu. 

Un număr de 588 de consumatori casnici din zona de sud a judeţului sunt nealimentaţi cu energie electrică din cauza furtunii, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Din cauza furtunii, luni dimineaţa, la Râmnicu Vâlcea, un copac s-a prăbuşit peste trei maşini, el fiind îndepărtat de către echipaje ale ISU. 

Pe acelaşi subiect

El a precizat că este vorba de consumatori casnici din localităţile Corabia, Izbiceni, Tia Mare şi Urzica, iar în teren acţionează pentru remedierea defecţiunilor nouă echipe de la distribuitorul de energie electrică.

Probleme în alimentarea cu energie au fost în judeţul Olt şi duminică seara, când peste 2.700 de consumatori casnici din zonele Găneasa, Pleşoiu, Valea Mare şi Priseaca au stat fără curent electric timp de câteva ore, dar, după intervenţia echipelor distribuitorului de energie, defecţiunile au fost remediate.

Judeţul Olt se află, luni, sub avertizare meteo cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ. 

Acoperişuri smulse, stâlpi de energie electrică şi copaci dărâmaţi pe carosabil, drumuri, case şi grădini inundate sunt bilanţul intevenţiilor ISU Giurgiu în urma ploii însoţite de vijelie şi a grindinei înregistrate în noaptea de duminică spre luni în judeţul Giurgiu.

"Angajaţii ISU au foarte multe intervenţii în desfăşurare, astfel, încă de azi noapte (luni-n.r.), de la 3:15, când a început vijelia au fost solicitaţi să intervină în municipiul Giurgiu după ce acoperişul unui bloc de pe bulevardul Bucureşti a fost smuls de vânt, strada Tineretului din municipiul Giurgiu, în dreptul şcolii numărul zece, a fost inundată, un stâlp de energie electrică a căzut pe carosabil pe o stradă, iar o casă în localitatea Daia a fost inundată şi trei copaci au căzut pe carosabil pe DJ 503 A", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

Sursă: Agerpres.ro 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Furtuna face ravagii în ţară! Pene de curent, acoperişuri smulse, maşini distruse şi case inundate sunt efectele furtunii în mai multe judeţe