Antena Meniu Search
x

Generaţia cu gadget-ul de gât

De-a v-aţi ascunsea, leapşa sau şotron sunt cuvinte care vor rămâne în curând doar o amintire frumoasă a copilăriei noastre. Generaţia actuală de copii nu mai dă doi bani pe jocurile care ne-au bucurat atunci când eram de vârsta lor. Pentru ei, jocurile copilăriei vor fi cele de pe tablete.

Vezi și

 Şotron. De v-aţi ascunsea. Leapşa. Aceste cuvinte, atât de dragi pentru mulţi dintre cei care şi-au petrecut copilăria pe maidan, cu cheia legată de gât, sunt adevărate enigme pentru generaţia de astăzi. Unii au auzit. Puţini chiar au încercat.

Şi, indiferent de ce rezoluţie HD ar avea viaţa reală, nu se compară cu cea virtuală. Până nu demult, cea mai grea pedeapsă pe care o putea primi un copil era interdicţia de a ieşi din casă, la joacă. În zilele noastre, lucrurile stau tocmai invers. Acum, dacă vrei să-ţi pedepseşti odrasla, îi tai accesul la internet şi îi confişti tableta sau smartphone-ul. Şi îl obligi să se joace afară.

Practic, tableta, telefonul inteligent şi alte gadgeturi moderne au devenit o extensie a corpului. Mulţi copii preferă să stea cu privirea aţintită în ecrane. Chiar şi când sunt pe terenul de joacă.

Eeste adevărat, există şi cei care insistă ca micuţii lor să aibă parte de ceea ce noi numim o copilărie adevărată. Chiar şi aşa, parcurile şi locurile de joacă nu mai sunt la fel de pline ca altădată.

Cum era de înţeles, cei mai mulţi părinţi nu înţeleg obsesia tabletelor. Dar nici nu pot refuza aceste plăceri copiilor.

Părinţii le cumpără, cu bună-credinţă, aceste cadouri, fără să-şi dea seama că jocul şi joaca sunt foarte importante în dezvoltarea copiilor. De la cea interioară până la modul în care interacţionează cu restul lumii.

Nu vă imaginaţi acum că generaţia actuală de copii va fi una inadaptată social. S-a demonstrat de mult că jocurile pe computer dezvoltă imaginaţia. Dar nu e suficient să ai imaginaţie fără să ştii cum să o foloseşti. Şi cu cine să împărtăşeşti aceste bucurii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Generaţia cu gadget-ul de gât