Antena Meniu Search
x

Ghid nazist de Crăciun, 1930: cum erau prezentaţi pruncul Iisus şi Fecioara Maria

Un ghid nazist descria felul în care trebuia sărbătorit Crăciunul

Un ghid nazist descria felul în care trebuia sărbătorit Crăciunul

Aici Fecioara Maria apărea ca o femeie germană, iar arhanghelul Gabriel era reprezentant ca o zeiţă ariană, informează dailymail.co.uk.

Pe lângă instrucţiunile precise referitoare la modul în care trebuia să fie decorat bradul de Crăciun, ghidul recomanda credincioşilor germani din perioada nazistă să renunţe la colindele tradiţionale în favoarea unor cântece "germanice" care preaslăveau maternitatea, recoltele şi natura.

Ghidul, redactat în 20 de pagini, se adresa membrilor Partidului Nazist german. Nu a fost conceput pentru a fi comercializat, ci pentru a fi distribuit membrilor de partid şi funcţionarilor.

Svastica era "recomandată cu tărie" pentru a înlocui îngerii şi stelele din vârful bradului

Ghidul explica oamenilor că "nicio sărbătoare nu este mai germană decât Crăciunul" şi oferea apoi instrucţiuni în privinţa decoraţiunilor care trebuiau să fie plasate în bradul de Crăciun.

Partidul Nazist încerca să îşi însuşească Crăciunul, transformându-l într-o formă păgână de veneraţie, în care miturile şi legendele germanice deveneau elementele centrale ale sărbătorii.

Hitler, considerat un veritabil... Mesia

"Fecioara Maria este mama tuturor germanilor" iar pruncul Iisus nu se afla în iesle, ci într-un leagăn, de unde veghea asupra "reînnoirii constante a poporului german". Cei trei magi care se îndreptau spre pruncul Iisus erau, de fapt, "muncitorii şi ţăranii germani".

Hitler era considerat un veritabil "Mesia" de către mulţi germani,iar ghidul urmărea să îl transforme pe acesta în noul Dumnezeu al poporului german.

Ghidul îi dedica liderului nazist şi o rugăciune, toţi germanii trebuiau să se roage seara, înainte de a merge la culcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ghid nazist de Crăciun, 1930: cum erau prezentaţi pruncul Iisus şi Fecioara Maria