Antena Meniu Search
x

Ghid practic pentru evitarea unei păcăleli costisitoare la cumpărarea unui autoturism second hand

Un preţ mic la o maşină la mâna a doua înseamnă, de cele mai multe ori, probleme.

Vezi și

Un preţ mic la o maşină la mâna a doua înseamnă, de cele mai multe ori, probleme. Airbaguri care nu funcţionează, suduri ascunse, revizii făcute în service-uri neautorizate - sunt doar câteva dintre ele şi ne pot pune viaţa în pericol, dacă nu le depistăm, spun specialiştii. Cum ne putem feri de astfel de autoturisme second hand, vedeţi în materialul care urmează.

150 de mii de kilometri. Sută la sută reali. Este expresia cel mai des întâlnită la vânzătorii de maşini, care încearcă să-şi atragă noi clienţi pe site-urile de profil. Doar 20% dintre maşinile second-hand aduse din străinătate au cu adevărat numărul de kilometri care apare în bord, spun specialiştii.

Mihai Cune, fondator site verificări kilometri: "Maşini cu km manipulaţi fie grosolan, cu 100 de mii de km, fie puţin, cu 5-15 mii de km, fenom des întâlnit. Vânzătorii recurg la orice tertip ca să facă maşina cât mai atractivă."

Inclusiv să ascundă defectele majore ale maşinii, cum ar fi daunele rezultate dintr-un accident rutier. Reparate şi revopsite în service-uri neautorizate, sute de autoturisme cu probleme sunt apoi vândute amatorilor de chilipiruri. După câteva luni, noul proprietar va trebui să bage adânc mâna în buzunar pentru reparaţii.

Ce puteţi face pentru a căuta eventualele defecte ascunse, la achiziţia unei autoturism?  Căutaţi semne de lovituri, de revopsire, verificaţi ca geamurile să aibă aceeaşi serie, iar uşile şi masca să aibă linii continue. Uitaţi-vă sub maşină dacă există scurgeri de ulei. Ascultaţi motorul, care trebuie să meargă uniform, iar în bord nu trebuie să fie aprins niciun martor. Dacă aţi trecut acest pas, programaţi obligatoriu o inspecţie în service. Mai bine cheltuiţi acum câteva sute de lei, decât să daţi mii de euro pe o rablă. 

Şi nu în ultimul rând, fiţi atenţi la preţ. Toţi vânzătorii caută profit. Iar dacă maşina este prea ieftină, înseamnă că a fost cumpărată din străinătate cu foarte puţini bani. Ceea ce înseamnă ori foarte mulţi kilometri reali, ori defecte care vă sunt ascunse la negocieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ghid practic pentru evitarea unei păcăleli costisitoare la cumpărarea unui autoturism second hand