Antena Meniu Search
x

Gigi Becali, filantrop și după gratii

E bunul samaritean. A ajutat dintotdeauna. Dar închisoarea l-a făcut pe Gigi Becali şi mai receptiv la problemele semenilor.

Vezi și

 E bunul samaritean. A ajutat dintotdeauna. Dar închisoarea l-a făcut pe Gigi Becali şi mai receptiv la problemele semenilor. De după gratii a fost impresionat de durerea multor oameni. Pe unii, i-a văzut la televizor.

Nu a ezitat şi a scos din conturi peste o sută de mii de euro ca să-i ajute. A dat bani pentru operaţii, proteze, pentru tratamente, pentru casele unor copii săraci sau orfani. Şi. spun apropiaţii, multe fapte bune le-a făcut în taină, aşa cum l-a învăţat religia ortodoxă.

Aceasta este înţelepciunea la care a ajuns Gigi Becali, în puşcărie. De acolo a încercat să schimbe mai multe destine. A scos bani din conturi şi a ajutat ori de câte ori a avut ocazia.

Lui Amar, un copil chinuit de soartă din Văleni, Neamţ rămas infirm după o injecţie, Gigi Becali i-a plătit proteza pentru picior. Copilul l-a impresionat pentru că în fiecare zi mergea trei kilometri pe jos, sprijinit de o cârjă, pentru a ajunge la şcoală. Fratele lui are şi el o suferinţă şi e aproape orb. Pentru ei, Gigi Becali a cumpărat o casă, în locul cămăruţei lor sărăcăcioase, din chirpici.

Gigi Becali a ajutat şi un fost profesor de sport din Bacău, care avea nevoie de o proteză, în urma unui accident. 16.000 de euro a plătit finanţatorul Stelei pentru un copil care suferă de boala oaselor de sticlă. A scos din conturi alţi 20.000 de euro pentru ca trei copii din Târgu-Mureş, rămaşi orfani de mamă să se poată bucura de o casă nouă.

Becali i-a recompensat pe cei trei moţi care au ajuns primii la locul tragediei din Apuseni, cu câte 5000 de euro. Tot el a anunţat că va plăti tratamentul pentru Mioara Grigore, o profesoară de religie care are cinci copii şi suferă de cancer.

Artistul Leo Iorga s-a bucurat de aceaşi generozitate. A primit de la Gigi, opt mii de euro pentru operaţia pe creier. Gigi Becali spune că închisoarea a făcut din el, un om nou şi că priorităţile sale s-au schimbat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Gigi Becali, filantrop și după gratii