Antena Meniu Search
x

Hainele toxice care ne îmbolnăvesc de CANCER

De multe ori s-a vorbit despre diverse obiecte vestimentare care nu sunt tocmai bune pentru sănătate. Mai nou s-a descoperit că obiectele obişnuite de îmbrăcăminte prezintă chimicale toxice, care ne pot pune în pericol viaţa.

De exmplu, în China uniformele şcolare au fost interzise. Aproape 25.000 de elevi din Shanghai au fost sfătuiţi să nu le mai poarte pentru că acestea riscau să îi intoxice.

Materialul din care fuseseră croite conţinea amine aromatice, care se mai găsesc în produsele din plastic, în vopseluri şi în pesticide şi care au efect cancerigen.

Ingestia, inhalarea sau absorbţia prin piele a acestor amine prezintă un risc crescut pentru sănătate şi unele ţări le-au interzis cu totul.

Dar nu este singurl caz de acest fel. Conform unui raport Greenpeace, intitulat „Ţesături toxice”, substanţe periculoase au fost descoperite şi în hainele unor firme celebre.

Aceştia au descoperit astfel de substanţe chimice, care ne îmbolnăvesc de cancer şi ne afectează sistemul hormonal, în haine care provin de la 20 de branduri de modă de top.

sursă: ultima-ora.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Hainele toxice care ne îmbolnăvesc de CANCER