Antena Meniu Search
x

Horațiu Moldovan, avertisment de 1 Mai: Există posibilitatea să apară aglomerații incontrolabile

Data de 1 Mai va reprezenta un nou test pentru români, după cel din perioada Paștelui, pentru că există o tradiție la noi ca populația să iasă din casă, să socializeze, spune doctorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.04.2020, 11:51

Horațiu Moldovan, avertisment de 1 Mai
Horațiu Moldovan, avertisment de 1 Mai - Facebook/ Horatiu Moldovan
  • Românii sunt sfătuiți să respecte ordonanțele militare, de 1 Mai.
  • România nu a ajuns încă la vârful epidemiei de coronavirus.

Horațiu Moldovan susține că există riscul să apară aglomerații incontrolabile, în jurul acestei date, care să ducă la explozia de cazuri de coronavirus la noi în țară.

„În tradiția noastră, perioada de 1 Mai e o perioadă de zile libere, în care populația simte nevoia să iasă din casă, să socializeze și, așa cum a fost și Paștele, ne atrage atenția posibilității să apară aglomerații incontrolabile care să genereze difuzia infecției. Din acest motiv trebuie să fim atenți și să menținem măsurile de protecție, de distanțare socială, să se evite deplasările, aglomerările”, a explicat Horațiu Moldovan la Digi24.

Medicul avertizează că, în situația în care numărul cazurilor va crește semnificativ, se va reveni asupra măsurilor de relaxare.

„Dacă apare o creștere semnificativă se poate rediscuta. De altfel, măsurile epidemiologice se pot rediscuta oricând în funcție de evoluția situației”, a spus Moldovan.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a declarat că România nu a ajuns încă la vârful epidemiei de coronavirus, pentru că nu există un tren descendent clar al numărului de cazuri.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Horațiu Moldovan, avertisment de 1 Mai: Există posibilitatea să apară aglomerații incontrolabile