Antena Meniu Search
x

În ianuarie au loc cele mai multe divorţuri, în România

Nu aduce anul ce aduce luna ianuarie. Nu mai puţin de 7.500 de cupluri se destramă în România în această perioadă. Cu 15 % mai multe decât în alte luni.

Vezi și

Nu aduce anul ce aduce luna ianuarie. Nu mai puţin de 7.500 de cupluri se destramă în România în această perioadă. Cu 15 % mai multe decât în alte luni.

În luna ianuarie, 15.000 de români încep, odată cu noul an, şi o viaţă nouă. Departe de partenerul căruia, cândva, i-au jurat credinţă. 

Pe lista de dorinţe pentru 2018, şi Andreea Olteanu şi-a trecut acelaşi lucru: să ia viaţa de la capăt. O decizie pe care a cântărit-o timp de cinci ani. La început, cea care a ţinut-o în loc a fost fetiţa lor, pentru care mama îşi dorea o familie unită. Un gest periculos, spun psihologii.

În cazul ei, divorţul a adus un deznodământ fericit. Cei doi părinţi comunică acum bine. Nu aşa stau lucrurile în cazul foştilor soţi Oana şi Nicolae Voiculeţ. 

Pe acelaşi subiect

Numărul mare de separări a dus la apariţia aşa ziselor clinici pentru divorţ, adică locuri în care înveţi să te regăseşti după o despărţire. Gabriela a deschis un astfel de centru după ce ea însăşi a trecut printr-o separare. 

Un program de suport durează trei luni, costă 1.200 de euro şi conţine şi întâlniri de grup. 

În România, cel mai scurt divorţ, la notar, durează o lună şi costă între 800 şi 1.200 de lei. În schimb, o despărţire în instanţă, cu partaj şi luptă pentru copii, între soţi care nu se înţeleg, poate dura şi câţiva ani, iar costurile pot ajunge la câteva mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » În ianuarie au loc cele mai multe divorţuri, în România