Antena Meniu Search
x

Scandal imens la Timişoara, unde un chirurg e acuzat de colegi şi subordonaţi că e dictator, iar pacienţii lui dorm pe holurile spitalului

E scandal la cel mai mare spital de urgenţă din Timişoara. Pe numele unui chirurg renumit au fost făcute plângeri la Colegiul Medicilor.

Vezi și

E scandal la cel mai mare spital de urgenţă din Timişoara. Pe numele unui chirurg renumit au fost făcute plângeri la Colegiul Medicilor. Chirurgul ar fi jignit asistentele în timpul operaţiilor. Dincolo de disputa internă, certurile au scos la iveală adevăratele condiţii în care sunt spitalizaţi bolnavii operaţi. Stau pe holuri, în paturi aliniate, ca într-un spital de război. 

Conflictul dintre şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară de la cel mai mare spital de urgenţă din Timişoara şi medicii care-l acuză de comportament agresiv a scos la lumină condiţiile în care sunt internaţi bolnavii. În câteva fotografii făcute în acest spital, vedem pacienţi operaţi, aşezaţi în paturi aliniate, unul lângă celălalt, pe holul secţiei, de o parte şi de alta a uşilor de acces în saloane. În decembrie, au fost internaţi 50 de pacienţi, deşi secţia are doar 27 de paturi. 

Am găsit şi astăzi pacienţi care îşi schimbau hainele, pe hol, lângă paturi. 

Condiiţile de spitalizare nu s-au schimbat, deşi, la începutul lunii, inspectorii de sănătate au verificat secţia de chirurgie şi au constatat aceeaşi problemă. Mai mulţi bolnavi decât capacitatea secţiei. Chirurgul Mihai Ionac a fost sancţionat de Comisia de disciplină a spitalului, nu pentru că are prea mulţi pacienţi, ci pentru că îşi jigneşte colegii şi ocupă sala de operaţie cu intervenţii care nu ar fi urgenţe. Pe numele chirurgului a fost făcută şi o plângere la Colegiul Medicilor. 

Chirurgul susţine că în timpul unei operaţii, o asistentă ar fi încurcat instrumentele medicale de câteva ori. 

Fost manager al Spitalului din Timişoara, chirurgul Mihai Ionac susţine că a făcut nenumărate solicitări la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea unei reţele de chirurgie vasculară. Sunt 70.000 de pacienţi cu asemenea afecţiuni doar în judeţele din vestul ţării şi o jumătate de milion în toată ţara.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Scandal imens la Timişoara, unde un chirurg e acuzat de colegi şi subordonaţi că e dictator, iar pacienţii lui dorm pe holurile spitalului