Antena Meniu Search
x

Un bătrân a murit strivit de o maşină a Senatului. De trei ani, procurorii nu fac nimic cu dosarul

Un bărbat din Bucureşti cere dreptate pentru tatăl lui. Bătrânul de 79 de ani a murit strivit de o maşină a Senatului.

Vezi și

Un bărbat din Bucureşti cere dreptate pentru tatăl lui. Bătrânul de 79 de ani a murit strivit de o maşină a Senatului, la ieşirea pe una dintre porţile Palatului Parlamentului. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Însă fiul victimei spune că, de trei ani, cercetările nu au avansat în niciun fel.

"Domnule, ştiţi, şoferul a dat un pic cu spatele şi l-a acroşat pe tatăl dvoastră care nu a fost atent la o traversare." Se întâmpla în martie 2015. Imaginile sunt surprinse de o cameră de la Parlament. Aurel Berescu, un bătrân în vârstă de 79 de ani, se ducea la spital, când a fost strivit cu maşina de un şofer de la Senat, la ieşire din curtea Palatului. A murit câteva ore mai târziu din cauza leziunilor interne grave.  

Curtea clădirii administrative şi strada Izvor sunt delimitate de zidul din jurul Palatului Parlamentului aşa că  în această zonă vizibilitatea pentru şoferi dar şi pietoni este extrem de redusă tocmai din acest motiv, conducătorul auto ar fi trebuit să oprească şi să se asigure. 

"Starea de pericol a fost creată de către conducătorul auto, prin faptul că nu s-a asigurat temeinic, corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers prin viraj spre dreapta.", sunt concluziile expertului care a analizat dinamica accidentului. 

Pe acelaşi subiect

În expertiza tehică se mai arată că, deşi şoferul s-a uitat în stânga şi-n dreapta să vadă dacă pătrunderea lui pe carosabil este una sigură, ar fi trebuit să facă acest lucru înainte ca autoturismul să depăşească linia porţii, astfel încât să fie absolvit de orice vină. 

Fiul victimei se luptă să afle ce se întâmplă în anchetă. A aflat că şoferul de la Senat a fost pus sub urmărire penală pentru ucidere din culpă. Însă, au trecut aproape trei ani de atunci. Îi acuză pe anchetatori că stau cu dosarul în sertar, în timp ce un om a murit nevinovat chiar în faţa Parlamentului României. 

-  Nu vă mai agitaţi, că mai mult de 5000 de euro nu primiţi, oricum că tatăl dumneavoastră era bătrân ...

- Aşa v-a spus procurorul?

- Da. 

Ancheta se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5, aceeaşi instituţie care a coordonat şi dosarul de agresiune sexuală pe numele agentului acuzat de pedofilie. Eugen Stan nu ar fi fost nici măcar audiat de către procurorii care aveau la dosar plângerea unei femei de 32 de ani, atacată noaptea, în scara blocului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un bătrân a murit strivit de o maşină a Senatului. De trei ani, procurorii nu fac nimic cu dosarul