Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În cât timp iese berea din organism. La cât timp după ce ai băut poți conduce 

Pentru că este o perioadă caniculară şi românii sunt obişnuiţi să bea bere pentru a se hidrata, ne-am gândit că ar fi momentul să aflăm în cât timp este eliminat alcoolul respectiv din organism.

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 12:46

Pedepsele pentru şoferii prinşi băuţi la volan sunt foarte mari
Pedepsele pentru şoferii prinşi băuţi la volan sunt foarte mari - Profimedia (imagine ilustrativă)

Berea este considerată de mulţi drept cea mai populară băutură alcoolică din România. Vorbim despre o băutură care se prepară în România cel puţin din secolul XIV, dacă nu cumva chiar mai înainte de momentul respectiv.

Iar românii, în general, sunt campioni la consumul de bere. Concret, un român bea, în medie, 86 de litri de bere pe an, o cifră imensă, mai ales dacă ne gândim că minorii nu au voie să consume alcool şi nici o parte dintre adulţi nu se dau în vânt după consumul de bere.

În cât timp iese berea din organism

Articolul continuă după reclamă

Dacă vreţi să beţi bere, iar apoi vă gândiţi să plecaţi cu maşina la drum, trebuie să ştiţi că alcoolul din berea consumată îl eliminaţi inclusiv în funcţie de cât de repede este băută berea respectivă.

Pe acelaşi subiect

Conform specialiştilor, dacă o bere de 0,5 litri, cu 5% alcool, este băută pe durata unei ore, atunci alcoolul este eliminat din organism în aproximativ două ore. În schimb, dacă aceeaşi bere este băută pe durata a 30 de minute, atunci alcoolul este eliminat din organism în aproximativ şase ore.

În cât timp iese un pahar de vin

Când vine vorba despre ideea de a consuma vin, situaţia este ceva mai clară. În sensul că dacă beţi un pahar cu vin, alcoolul este eliminat din organism în aproximativ două ore. În schimb, dacă beţi un litru de vin, alcoolul este eliminat din organism în 7-9 ore.

Important de ştiut este că alcoolul poate să rămână în sânge chiar şi până la 24 de ore, în cazul în care vorbim despre băuturi tari consumate în cantităţi "industriale".

Ce riscă şoferii care conduc sub influenţa alcoolului

Autorităţile din România au încercat, în dese rânduri, să înăsprească legile care îi vizează pe şoferii prinşi conducând un autoturism sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Astfel s-a ajuns ca, în prezent, să vorbim inclusiv de posibilitatea ca cei prinşi beţi sau drogaţi la volan să rămână fără permisul de conducere pentru o perioadă de până la 10 ani.

Sigur, pedeapsa poate fi şi mai mare în cazul în care şoferul care conduce un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice produce un accident eventual soldat cu victime.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » În cât timp iese berea din organism. La cât timp după ce ai băut poți conduce