Antena Meniu Search
x

SPECIAL! În căutarea parfumului perfect

Iubitorii parfumurilor de lux îi ştiu deja pe Francis Kurkdjian. Este parfumierul care la doar 25 de ani a realizat primul său produs pentru Jean Paul Gaultier

Vezi și

Iubitorii parfumurilor de lux îi ştiu deja pe Francis Kurkdjian. Este parfumierul care la doar 25 de ani a realizat primul său produs pentru Jean Paul Gaultier

Apoi, a început să colaboreze cu alte nume mari. Acqua di Parma , Christian Dior, Giorgio Armani, Guerlain, Juliette Has A Gun, Kenzo, Versace şi Yves Saint Laurent sunt doar câteva din casele de parfumuri pentru care Francis a creat în ultimii 14 ani.

Aşa sună prezentarea pe scurt a unuia dintre cei mai renumiţi parfumieri din lume, care recent a vizitat şi România, o ţară care nu îi era deloc străină.

"Cei mai buni prieteni ai bunicii mele erau din România şi trăiau la Paris. Părinţii mei au făcut o călătorie în România când eu aveam şapte sau opt ani. Ce ştiu despre România? Nu mare lucru. Ştiu că este o ţară care a luptat pentru libertatea ei, iar - pentru mine - libertatea este lucrul cel mai preţios din lume".

În ţara pe care bunicii şi părinţii lui au vizitat-o cu mai bine de 30 de ani de ani în urmă, Francis a venit pentru a-şi lansa ultimele creaţii parfumate pe care le descrie simplu.

Unde îşi găseşte inspiraţia pentru cele peste 40 de parfumuri pe care le-a creat până acum şi pentru care a primit premiul Coty pentru întreaga carieră la doar 30 de ani?

"Cred că atâta timp cât lumea va continua să trăiască şi să se mişte, eu voi călători şi voi avea curiozităţi. Cred că oamenii vor continua să mă inspire şi - de fapt - oamenii mă inspiră. Nu stau singur, într-un colţ, într-un birou la Paris şi care găsesc o idee. Este lumea care se mişcă în jurul meu. Este lumea modernă care mă inspiră, de fapt".

Cine i-a încercat creaţiile sigur e de părere că Francis a descoperit deja formula parfumului perfect. Parfumierul contrazice însă această teorie.

Ceea ce orice femeie vrea să afle de la Francis este cum să îşi aleagă parfumul care să se i se potrivească perfect. "Eu cred că femeia modernă se gândeşte că nu este un singur parfum care i se potriveşte, ci mai multe parfumuri. Femeia modernă nu este o singură femeie, ci reprezintă mai multe femei într-un singur corp".

Aşadar, există un parfum pentru fiecare latură a personalităţii unui om, aşa că nu este cazul să ne limităm la o singură aromă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! În căutarea parfumului perfect