Antena Meniu Search
x

Video În fosta capitală dacică din Munţii Orăştiei, primăvara se dă în spectacol

În fosta capitală dacică din Munţii Orăştiei, primăvara se dă în spectacol. Mii de flori aştern covoare viu colorate între fagii impunători care înconjoară vestigiile dacice. Verdele crud al pădurii şi al ierburilor dau un tonus nemaipomenit locurilor. Nici ploaia nu-i împiedică pe turiştii fermecaţi de frumuseţea şi liniştea acestui loc să ajungă pe culmea muntelui.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 17:04

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Nu este vreme urâtă. Om prost îmbrăcat.

Sezonul turistic a început în forţă şi sute de turişti urcă zilnic către cetătile dacice din Muntii Orăştiei. Cel mai căutat loc este fosta capitală regală, Sarmizegetusa Regia. 

Turist: Am venit cu nepoţeii. Cel mic n-o vrut să vină sus şi cu domnişoara am urcat sus să vadă şi ea frumuseţile României.

Turistă: Suntem din Bucureşti şi este minunat. Plouă, dar nu e.. E plăcut! E foarte plăcut. Adică la munte, pe ploaie, pe soare, este minunat.

Pe acelaşi subiect

Turist: E ceva ce trebuie văzut. De toţi şi mai ales de copii. E prima oară când îl văd şi te impresionează aşa cum, mai ales câtă linişte e aici şi cum au găsit ei acest loc pentru construcţie.

Printre ruinele templelor dacice, salamandre şi guşteri îşi caută adăpost. Broscuţele se desfată în bălţile unde s-a cuibărit apa ploilor de primavară. Vor ieşi însă în curând şi viperele, un real pericol pentru turişti. Pentru siguranţă, o echipă de paramedici este de acum mereu prezentă în zona sitului.

Timi Ştefoni - paramedic Salvital: Această sutospecială este dotată în primul rând cu apă pentru stingere şi dotată şi pentru prim ajutor. Au avut ieri colegii, au avut ceva probleme minore, dar s-au rezolvat aici.

Consiliul Judetean Hunedoara a decis ca o echipă specializată în acordarea de ajutor să fie mereu in zonă după ce recent doua masini au luat foc in parcarea turistilor, totul pornind de la un scurt circuit la unul din vehicole. 

Radu Barb-director-DGAMPT Hunedoara: S-a luat această măsură în urma anumitor evenimente şi cred că este foarte foarte bine pentru rtoată lumea ca să ştim că Sarmisegetuza Regia este protejată şi din acest punct de vedere.

Chiar dacă a plouat, peste 200 de turisti au urcat duminică la Sarmizegetusa Regia în doar câteva ore. Situl UNESCO funcţionează după programul de vară şi este deschis între orele 9 şi 20. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În fosta capitală dacică din Munţii Orăştiei, primăvara se dă în spectacol