Antena Meniu Search
x

Video Muzeu unic în România: Cel mai mare parc cu machete în miniatură din Europa de Est, în Odorheiu Secuiesc

Cum ar fi să putem vizita marile oraşe ale Transilvaniei şi clădirile sale emblematice într-o singură zi, la pas? Ei bine, se poate. Cetatea Râşnov, Castelul Bran sau.... Sinagoga din Dej au fost atent studiate de sutele de turişti sosiţi în Odorheiu Secuiesc în acest weekend, unde se află un mini parc ce găzduieşte machetele clădirilor reprezentative ale Transilvaniei.

de Redactia Observator

la 03.05.2021, 09:41

Vezi și

Mini-Transilvania de la marginea municipiului Odorheiu Secuiesc. Aşa este denumit parcul în care sunt expuse zeci de clădiri istorice foarte cunoscute, în miniatură. 

"E o plăcere să vezi miniaturile oraşelor. Sibiu, castele, tot. E foarte frumos".

"Mi se pare un lucru inedit, interesant. O parte din machetele care cred că sunt aici le-am văzut şi pe viu, castelele, şi cred că este o experienţă frumoasă".

Muzeu unic în România

Pe acelaşi subiect

Muzeul, unic în România, conţine peste 60 de reprezentări în miniatură a castelelor și conacelor transilvănene aflate, majoritatea, în Patrimoniul UNSCO şi se întinde pe o suprafață de 8000 de metri pătrați. În doar trei zile, mini-parcul inedit a fost vizitat de peste o mie de turişti din toate colţurile ţării.

Fazakas Szabolcs, iniţiator: "Am dezvoltat parcul, anul trecut am avut 60 de machete, anul acesta o să fie expuse peste 100 de machete. Deci o să fim cel mai mare parc cu machete în miniatură din Europa de Est". 

"Ne bucurăm că avem şi noi aşa ceva în ţară. Am mai văzut în Turcia, în alte locuri, dar este deosebit".

Adulţii care vor să viziteze parcul unic trebuie să plătească 20 de lei, în timp ce biletele pentru copii costă 10 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Muzeu unic în România: Cel mai mare parc cu machete în miniatură din Europa de Est, în Odorheiu Secuiesc