Video

Muzeu unic în România: Cel mai mare parc cu machete în miniatură din Europa de Est, în Odorheiu Secuiesc

De Redactia Observator.
Publicat: 03.05.2021, 08:45.
Actualizat: 03.05.2021, 09:41

Cum ar fi să putem vizita marile oraşe ale Transilvaniei şi clădirile sale emblematice într-o singură zi, la pas? Ei bine, se poate. Cetatea Râşnov, Castelul Bran sau.... Sinagoga din Dej au fost atent studiate de sutele de turişti sosiţi în Odorheiu Secuiesc în acest weekend, unde se află un mini parc ce găzduieşte machetele clădirilor reprezentative ale Transilvaniei.

Mini-Transilvania de la marginea municipiului Odorheiu Secuiesc. Aşa este denumit parcul în care sunt expuse zeci de clădiri istorice foarte cunoscute, în miniatură.

"E o plăcere să vezi miniaturile oraşelor. Sibiu, castele, tot. E foarte frumos".
"Mi se pare un lucru inedit, interesant. O parte din machetele care cred că sunt aici le-am văzut şi pe viu, castelele, şi cred că este o experienţă frumoasă".

Muzeu unic în România

Citește și:

Muzeul, unic în România, conţine peste 60 de reprezentări în miniatură a castelelor și conacelor transilvănene aflate, majoritatea, în Patrimoniul UNSCO şi se întinde pe o suprafață de 8000 de metri pătrați. În doar trei zile, mini-parcul inedit a fost vizitat de peste o mie de turişti din toate colţurile ţării.

Fazakas Szabolcs, iniţiator: "Am dezvoltat parcul, anul trecut am avut 60 de machete, anul acesta o să fie expuse peste 100 de machete. Deci o să fim cel mai mare parc cu machete în miniatură din Europa de Est".

"Ne bucurăm că avem şi noi aşa ceva în ţară. Am mai văzut în Turcia, în alte locuri, dar este deosebit".

Adulţii care vor să viziteze parcul unic trebuie să plătească 20 de lei, în timp ce biletele pentru copii costă 10 lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Ploaie de foc pe cerul Israelului. Iron Dome-ul a interceptat zeci de rachete către Tel Aviv. O clădire Hamas cu 13 etaje din Gaza a fost distrusă de bombardamente
1
Extern • pe 11.05 la 23:41

A doua noapte de război între Israel și Fâșia Gaza. Militanții palestinieni din Gaza au tras peste 100 de rachete asupra Israelului în urma distrugerii unui bloc rezidențial din Gaza. O clădire din suburbia Holon din Tel Aviv a fost lovită, iar un autobuz gol și mai multe mașini au luat foc. Cel puţin 28 de oameni au murit în enclava palestiniană și 2 în Israel.