Antena Meniu Search
x

A ars una dintre cele mai vechi fabrici din România. Paguba e de milioane de euro

Unii dintre cei mai bogaţi români au pierdut o afacere de milioane de euro. Fabrica de conserve de la Topoloveni a ars noaptea trecută.

Vezi și

Unii dintre cei mai bogaţi români au pierdut o afacere de milioane de euro. Fabrica de conserve de la Topoloveni, deţinută de fraţii Murad, a ars noaptea trecută. Zeci de pompieri au încercat să ţină piept flăcărilor, iar unul dintre ei s-a ales cu arsuri. Din fericire, cei 60 de angajaţi au reuşit să se salveze la timp.

Omul de afaceri libanez Mohammad Murad şi fratele său au văzut cum milioane de euro s-au făcut scrum odată cu cele două hale ale fabricii din Topoloveni. Maissam Mrad, administrator fabrică Topoloveni: "Pe parcursul acestor ani de când am început aici la Topoloveni, din 2002, s-au investit peste 16-17 milioane de euro."

Mohammad Murad este unul dintre cei mai bogaţi români. Averea este estimată la 93 de milioane de euro. Pe litoralul românesc deţine mai multe hoteluri. Fabrica de conserve din Topoloveni a fost cumpărată de cei doi fraţi în 2002. Dar are o istorie veche de peste un secol. A fost contruită în 1901, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a aprovizionat cu marmeladă soldaţii aliaţi. 

"Au luat foc numai pereţii şi exteriorul, care sunt cei mai groşi pereţii. Două hale. Una de anul ăsta şi una mai veche." Totul ar fi pornit de la o friteuză industrială. Cei 60 de oameni care erau în schimbul doi au reuşit să iasă la timp, dar în urma lor, flăcările au înghiţit două hale, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Rudele lor au văzut de la kilometri fumul.

Voluntari, dar şi militari veniţi de acasă s-au alăturat şi ei pompierilor din trei oraşe. În iureşul intervenţiei, un pompier a călcat într-o tavă cu ulei încins. Bărbatul a ajuns cu arsuri la un spital din Bucureşti.

Afacerea de la Topoloveni era asigurată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A ars una dintre cele mai vechi fabrici din România. Paguba e de milioane de euro