Antena Meniu Search
x

Este OFICIAL. Indemnizaţiile pentru mame vor fi plafonate la 8.500 de lei! Câte mame vor fi afectate de modificarea făcută de Guvern

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 04.08.2017, 16:08

UPDATE 15:40 Guvernul a adoptat, Ordonanţa de Urgenţă prin care indemnizaţia de creştere a copilului este plafonată la suma de 8.500 lei, începând cu luna septembrie. Plafonarea se va aplica inclusiv persoanelor care beneficiază în acest moment de o indemnizaţie aprobată.

Plafonul indemnizaţiilor pentru mame va fi de 8.500 de lei, însă nu le va afecta pe cele 160.000 de mame din ţară pentru că doar 1% dintre ele obţin un venit net de peste 9.000 de lei.

Totuşi, prin această decizie vor fi eliminate acele indemnizaţii care, în unele cazuri, au ajuns chiar şi la 50.000 de euro.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizaţie.

Ministrul a prezentat şi cuantumul celor mai mari 12 indemnizaţii aflate în plată, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.

”De la lună la lună cresc aceste sume, pentru că au prins care e ideea şi încep să facă tot felul de jonglerii”, a mai afirmat Olguţa Vasilescu, ea precizând că au fost cazuri în care s-a constatat că unele sume sunt necuvenite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Este OFICIAL. Indemnizaţiile pentru mame vor fi plafonate la 8.500 de lei! Câte mame vor fi afectate de modificarea făcută de Guvern