Antena Meniu Search
x

Instituţiile publice nepregătite în faţa unui posibil incendiu, încep să se pună la punct pe hârtie

Teama de sancţiuni arde mai tare decât teama de foc

Vezi și

Teama de sancţiuni arde mai tare decât teama de foc. După incendiul din Colectiv, multe din instituţiile publice, care s-au trezit nepregătite în faţa unui posibil incendiu, încep să se pună la punct pe hârtie.

Planurile de evacuare sunt mai noi decât varul de pe pereţii instituţiilor, iar persoanele responsabile cu stingerea unui posibil incendiu nu ştiu nici măcar cum se foloseşte un stingător. Probleme sunt şi în hoteluri şi restaurante. 80 la sută nu au avize ISU.

Dar planul de evacuare nu a fost de găsit. Cel puţin, la parterul clădirii primăriei. În alte instituţii schiţa exista, dar nu au fost de găsit persoanele responsabile.

Alţii s-au trezit peste noapte responsabili cu stingerea incendiului în clădire.

După incendiul de la clubul Colectiv, tot mai mulţi angajaţi refuză să fie responsabili pentru măsurile de apărare împotriva incendiilor. Nici legea nu-i obligă. La Institutul Naţional pentru Sănătate Publică există un plan de intervenţie şi evacuare în caz de incendiu aprobat în urmă cu un an şi jumătate. Schiţele au apărut pe pereţi abia în urmă cu câteva săptămâni. Iar persoanele responsabile încă nu au fost înştiinţate prin decizii scrise.

Hotelurile şi restaurantele au probleme şi mai mari. Dacă nu vor avea timp să îşi obţină avizele ISU, mai bine de jumătate dintre hoteluri şi restaurante riscă blocarea activităţii. Aproximativ 10 mii de euro trebuie să investească un restaurant de suprafaţă medie pentru a respecta toate normele ISU. Iar un hotel, între 100 şi 2000 de euro pe cameră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Instituţiile publice nepregătite în faţa unui posibil incendiu, încep să se pună la punct pe hârtie