Antena Meniu Search
x

Video Întâia noapte de ninsoare, primele probleme. Peisaj de basm în toată țara, trafic de coșmar pe străzile înghețate

Ninsoare viscolită, lapoviţă şi polei. Aşa a arătat azi vremea în toată ţara. Dacă la munte, puţinii turişti au gustat din peisaje, în rest nu au prea fost motive de bucurie. Şoferii s-au luptat cu gheaţa de pe şosele, iar trenurile au circulat cu viteză scăzută pe mai toate rutele.

de Redactia Observator

la 08.12.2020, 20:56

Întâia noapte de ninsoare, primele probleme. Peisaj de basm în toată țara, trafic de coșmar pe străzile înghețate Vezi și
  • Chiar dacă zăpada nu a blocat şoselele, şoferii au avut necazuri pe drumurile înghețate.
  • În Iaşi, lângă Leţcani, din cauza nerespectării distanţei şi a asfaltului umed s-au ciocnit patru autovehicule. Trei persoane au fost rănite.

În prima noapte de iarnă în toată regula din Capitală, maşinile de deszăpezire nu au ieşit imediat pe traseu. La ora 3 dimineaţa, stratul depus pe străzi era destul de consistent. Spre dimineaţă, ninsoarea s-a transformat în ploaie şi a uşurat munca celor care au curăţat asfaltul.

Prima ninsoare serioasă a adus şi primele probleme în ţară. Chiar dacă zăpada nu a blocat şoselele, şoferii au avut necazuri. 

În Zănoaga, judeţul Dolj şoferul unui tir nu a mai putut redresa mastodontul care a derapat şi a ajuns în şanţul de pe marginea drumului.

Peste 50 de utilaje au ieşit pe şosele azi noapte în Craiova pentru a împrăştia material antiderapant. 

Până la apariţia acestora, craiovenii s-au putut bucura de un peisaj desprins din poveste pe străzile din capitala Băniei. 

Zăpada s-a aşternut şi în Gorj, iar utilajele au intervenit la foc continuu pe drumurile naţionale.

Stratul de zăpadă de 20 de centimetri la Rânca

În staţiunea Rânca a nins ore în şir. La cota 1.700, stratul de zăpadă este de aproximativ 20 de centimetri.

În timpul nopţii, temperatura a scăzut până la minus 10 grade şi totul a fost îmbrăcat într-un strat gros de gheaţă.

În Gorj, Compania de Drumuri nu a semnat până acum contractul pentru deszăpezire din cauza unor contestaţii. Ca să nu fie probleme, în zonă au fost trimise utilaje din alte judeţe.

Până când vor fi soluţionate contestaţiile şi desemnată firma câştigătoare, drumarii dau asigurări că vor face faţă cu utilajele pe care le au în dotare. Chiar şi aşa, şoferii trebuie să se adapteze la drumul alunecos.

În Iaşi, lângă Leţcani, din cauza nerespectării distanţei şi a asfaltului umed s-au ciocnit patru autovehicule. Trei persoane au fost rănite.

Au fost probleme şi în judeţul Braşov. Din cauza ninsorii, Drumul Naţional 1 a fost închis circulaţiei mai bine de o oră.

Nici Sibiul nu a scăpat de necazuri, dar nu din cauza ninsorii. Un brad înalt de 15 metri s-a prăbuşit din cauza vântului peste câteva garaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Întâia noapte de ninsoare, primele probleme. Peisaj de basm în toată țara, trafic de coșmar pe străzile înghețate