Antena Meniu Search
x

Interlopul "Comitet" a dus virusul și în alt cartier din Buzău, după ce l-a băgat în carantină pe cel în care locuiește

Interlopul "Comitet" a dus virusul și în alt cartier din Buzău, după ce l-a băgat în carantină pe cel în care locuiește. Bărbatul s-a dus de Paște la socrul lui, la Bărbulești, în Ialomița, unde e focar confirmat de coronavirus.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 06.05.2020, 08:40

Coronavirus în România
23 de oameni infectați până acum de interlopul Comitet, 2.000 băgați în carantină - Captură video
  • Interlopul Comitet s-a dus de Paște la socrul lui, în Bărbulești, Ialomița.
  • 23 de oameni, toți rude ale acestuia, confirmați pozitiv cu coronavirus.

La Buzău e focar de coronavirus și un cartier cu 2.000 de oameni e complet închis, în carantină, după ce un bărbat de 41 de ani a adus virusul în comunitate. 19 rude ale sale, între care doi copii de un an, toți locuitori în cartier, au fost descoperiți pozitiv. Alte patru rude, dintre care doi copii, din alt cartier, au fost și ele confirmate pozitiv marți.

Bărbatul care a răspândit virusul în familie este cunoscut drept Comitet, un interlop din clanul Pistol, argintari din Buzău care locuiesc pe mai multe străzi din cartierul Poștă. El a mers de Paște la socrul lui, în Bărbulești, Ialomița, unde era confirmat un focar de coronavirus.

Întors în Buzău, a umblat nestingherit pe la neamuri și a infectat peste 20 de oameni. Acum virusul e și în cartierul Dorobanți. "În ziua de Paşte, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în judeţul Ialomiţa, unde şi-a vizitat rudele, de unde a contractat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu coronavirus câteva zile mai târziu.", a declarat Leonard Dimian, prefectul judeţului Buzău.   

Pe 28 aprilie, Comitet s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secţia Pneumofiziologie a Spitalului Judeţean Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatele sosite pe data de 1 mai au fost pozitive. A fost transportat imediat la Institutul Victor Babeş din Bucureşti.   

După aflarea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică, însoţite de forţe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat un număr de 31 de contacţi direcţi. Toţi au fost plasaţi în izolare la domiciliu şi le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus. Pe 3 mai, 19 dintre teste au fost pozitive. La miezul nopții, autoritățile au închis cartierul Poștă, intrat complet în carantină.

Pe 5 mai, alți patru oameni, din cartierul buzoian Dorobanți, au fost testați pozitiv, toți patru, între ei doi copii, fiind contacți direcți ai celui căruia i se spune Comitet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Interlopul "Comitet" a dus virusul și în alt cartier din Buzău, după ce l-a băgat în carantină pe cel în care locuiește