Antena Meniu Search
x

Românii care se întorc în țară nu scapă de izolare la domiciliu nici după 1 iunie. Care sunt excepțiile (Video)

Românii care se întorc în țară după 1 iunie vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile, dacă provin din țările considerate cu risc de răspândire a noului coronavirus, precum Spania, Italia sau Germania.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.05.2020, 11:09

Românii care se întorc în țară nu scapă de izolare la domiciliu nici după 1 iunie
Românii care se întorc în țară nu scapă de izolare la domiciliu nici după 1 iunie - Mediafax Foto / Raul Stef via Hepta
  • Regula se menține până la data de 15 iunie.
  • Excepţie fac românii care revin din state în care nu există nivel ridicat de răspândire COVID-19.

Această măsura rămâne valabilă până pe data de 15 iunie, excepţie făcând cei care revin din state în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare, a anunțat premierul Ludovic Orban.

„Până la data de 15 iunie (...), toţi cei care se întorc din ţări care sunt, conform evaluărilor INSP, cu un nivel ridicat de răspândire a virusului, trebuie să intre în izolare 14 zile, izolare la domiciliu, carantinarea se va face numai la cerere. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere nu trebuie să se izoleze”, a declarat Ludovic Orban. 

Orban a precizat că doar jumătate dintre cetățenii care vin din străinătate și intră în România prin punctele de trecere a frontierelor mai sunt obligați să se izoleze la domiciliu.

„Şi astăzi (joi – n.r.), de exemplu, vin 16.000 de cetăţeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000 -13.000 de cetăţeni, doar aproximativ jumătate dintre ei sau puţin peste jumătate intră în izolare la domiciliu, iar ceilalţi vin din destinaţii pentru care nu este necesară izolarea la domiciliu”, a mai spus Ludovic Orban.

Izolare și după vacanța în Grecia și Bulgaria 

În izolare intră și românii care merg în vacanță în Grecia și Bulgaria, la întoarcerea în țară, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Sigur că românii pot merge în vacanțe. Problema care se pune - şi încă nu am finalizat discuţiile cu Grecia şi cu Bulgaria – este că, la întoarcere, regula spune că trebuie să intre într-o izolare de  14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival în Grecia şi în Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa şi probabil anumite ţări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de acorduri bilaterale. (...) Eu nu pot să recomand ceva unor turişti, e dreptul lor să se ducă în vacanţă unde îşi doresc”, a spus Virgil Popescu, la un post de televiziune.

Ministrrul a apreciat că mai mulţi români vor prefera turismul intern pentru că se consideră mai în siguranţă în România. „Eu, ca ministru, îmi doresc cât mai mulţi turişti străini şi români în România”.

Bulgaria urmează să extindă acordul reciproc tuturor turiştilor din România, Serbia şi Grecia, începând cu 15 iunie, a declarat ministerul de externe al Bulgariei.

Totodată, Grecia a deschis sezonul turistic intern din 25 mai, iar din 15 iunie accesul în ţară în scop turistic va fi redeschis şi pentru cetăţenii străini, arată un plan al Ministerului grec al Turismului, citat de presa locală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii care se întorc în țară nu scapă de izolare la domiciliu nici după 1 iunie. Care sunt excepțiile (Video)